Продукти, термос та чашка: волонтери в Одесі роздають гуманітарну допомогу евакуйованим херсонцям

Продукти, термос та чашка: волонтери в Одесі роздають гуманітарну допомогу евакуйованим херсонцям

Продукти, термос та чашка: волонтери в Одесі роздають гуманітарну допомогу евакуйованим херсонцям
. Фото: Суспільне Одеса

Одеські волонтери з благодійної організації "Bet on good foundation" роздають гуманітарну допомогу переселенцям, які виїхали з Херсона через підрив Каховської ГЕС. Набір містить основні продукти, а також термос та чашку. На роздачі побувала знімальна група Суспільного.

За словами волонтерки Тетяни, наразі 47 херсонців записалися на отримання допомоги. Серед них — Михайло Долгумов. Чоловік каже, що приїхав до Одеси, тому що в Херсоні зараз немає роботи.

"Все потопило, три райони були в воді – Острів, Антонівка і центр. Допомагали людям, вибиралися. Живу я біля прибережної зони, десь 800-900 метрів вода не дійшла до мого будинку. У друзів затопило, особливо вулиця Чайковського, намагалися машини якісь вигнати, не встигли. Думали, що не дійде у двори, вони високі, але дійшло", — розповідає Михайло.

В Одесі волонтери роздають гуманітарну допомогу евакуйованим херсонцям
Михайло Долгумов отримує гуманітарну допомогу. Фото: Суспільне Одеса

Також за допомогою прийшла Зинаїда Щербовських, чий дім у Херсоні затопило. За словами жінки, ввечері 6 червня вода була вже у її подвір’ї

"Шостого зранку ми дізналися, що йде підтоплення, у мене подвір'я знаходиться на рівні Кошової річки й десь вже о сьомій ранку пішла вже вода сильніше. Спочатку по щиколотки, потім по коліна. Хто був з сусідів, ми так об’єдналися. Думали, може дійде трошки до вікон, а потім десь до обіду зрозуміли, що вода вже дуже велика і над вечір вже була у подвір’ї. Ми навіть не могли і близько підійти", — розповідає переселенка з Херсона.

Волонтери в Одесі роздають гуманітарну допомогу херсонцям
Зинаїда Щербовських. Фото: Суспільне Одеса

Волонтерка благодійної організації Тетяна зазначила, що переселенцям із Херсона вони допомагають продуктами. Набір також містить термос і чашку:

"Сьогодні ми маємо для гарного настрою, наскільки це можливо, чашку, ми маємо термос такий. І основні продукти: каші, макаронні вироби, мука, манна крупа, вівсянка, рис, олія та декілька консервів", — розказала Тетяна.

Одеські волонтери роздають гуманітарну допомогу евакуйованим херсонцям
Тетяна показує термос із гуманітарного набору. Фото: Суспільне Одеса

Набори продуктів, які херсонці можуть отримати в Одесі
Набори продуктів для херсонців. Фото: Суспільне Одеса

Волонтери в Одесі роздають гуманітарну допомогу людям, евакуйованим із Херсона
Гуманітарний набір містить крупи, макарони, консерви, олію. Фото: Суспільне Одеса

Щоб отримати допомогу, херсонцям, що евакуювалися через підрив Каховською ГЕС, потрібно заповнити електронну форму. Наразі допомога видається одноразово, втім, за необхідністю, можна звернутися повторно.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок