Суд повернув Мінкульту понад 7 мільйонів акцій Одеської кіностудії

Суд повернув Мінкульту понад 7 мільйонів акцій Одеської кіностудії

Суд повернув Мінкульту понад 7 мільйонів акцій Одеської кіностудії
. Фото: Одеська міська рада

Північний апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляційну скаргу Міністерства культури та інформаційної політики. У такий спосіб за державою визнали право власності 7 400 065 акцій ПрАТ “Одеська кіностудія”, повідомили у пресслужбі міністерства.

Там нагадали, що 21 січня 2020 року Господарський суд міста Київ постановив передати 7 мільйонів 400 тисяч 65 акцій кіностудії (12% від загальної кількості), що належали міністерству, приватному акціонерному товариству.

У такий спосіб державний пакет акцій в сумі 50% + 1 акція Одеської кіностудії зменшився до 38%, що фактично означало втрату контролю над підприємством. Апеляційний суд повернув 12% до держпакету.

Додамо, в 2005 році Одеську кіностудію реорганізували з державного підприємства на акціонерне товариство. Після цього 50% та 1 акція належали державі.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики України і ексгендиректор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко повідомив про продаж своїх акцій Одеської кіностудії. За його словами, новий власник акцій – український банкір Олександр Морозов. Ткаченко запевнив, що давно з ним знайомий та повністю йому довіряє.

Читайте також

На початок