Ткаченко попросив у Кабміну два мільярди на культуру

Ткаченко попросив у Кабміну два мільярди на культуру

Ткаченко попросив у Кабміну два мільярди на культуру
. Facebook О. Ткаченка

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля надати фінансування у сумі 2 мільярди гривень на підтримку культури в Україні.

"Сьогодні (9 червня — ред.) вже передав листа прем’єр-міністру Денису Шмигалю щодо повернення фінансування на підтримку культури. Наразі — це 2 мільярди гривень. Буду лобіювати оперативний розгляд звернення", — повідомив він у Facebook.

"За нашою оцінкою, від 10-20 мільярдів гривень втратили креативні індустрії під час кризи. Тому наразі стоїть питання виживання", — зазначив Ткаченко.

За його словами, потрібно повернути секвестровані кошти на підтримку митців та інституцій, які вони представляють.

Міністр додав, що далі буде створена концепція, кому виділяються ці кошти.

"Питання на порядку денному, одразу беремося за нього після повернення фінансування. Не менш важливим є питання місій, про які будемо говорити, та стратегії. Очевидно, що через кризу вона буде змінена", — наголосив він.

Що відомо

  • 4 червня Верховна рада призначила міністром культури та інформаційної політики ексгендиректора телеканалу 1+1 та екснардепа Олександра Ткаченка.
  • 8 червня Олександр Ткаченко під час ефіру програми "Зворотній відлік" на Суспільному повідомив, що не збирається наразі ініціювати зміни до мовного закону.
  • Також він заявив, що заборона в'їзду актору не може бути підставою для заборони фільму.
На початок