Росія переміщує війська з Херсонщини на Запорізький та Бахмутський напрямки — Маляр

Росія переміщує війська з Херсонщини на Запорізький та Бахмутський напрямки — Маляр

Ганна Маляр
Ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час Другого інтернаціонального форуму зі стратегічних комунікацій у Києві, 3 березня 2023 року. Getty Images

Росія переміщує війська з Херсонської області на Запорізький та Бахмутський напрямки. Руйнуванням Каховської ГЕС російське керівництво намагається відволікти частину Сил оборони України від контрнаступу на Херсонщині.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"За наявною інформацією стало відомо, що противник здійснює переміщення своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку, це насамперед підрозділи морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49 армії", — написала вона у Телеграм.

Тому, за словами Маляр, стає очевидним мета підрив росіянами Каховської ГЕС.

"Враховуючи власні втрати та обмеженість в резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило "звузити" можливу географію активних дій ЗСУ", — написала вона.

Заступниця міністра зазначила, що підрив Каховської ГЕС вочевидь здійснювався з розрахунку, щоб не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку та вивільнити необхідні резерви для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки.

"Також, руйнуванням Каховської ГЕС російське керівництво намагається відволікти частину сил та ресурсів Сил оборони України на ліквідацію техногенної катастрофи, тим самим унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області", — зазначила Маляр.

На початок