Україна здолала Бразилію і вперше в історії вийшла у півфінал чемпіонату світу!

Україна здолала Бразилію і вперше в історії вийшла у півфінал чемпіонату світу!

Україна здолала Бразилію і вперше в історії вийшла у півфінал чемпіонату світу!
. Збірна України з сокки. Фото: Facebook SoccerUA

Перемогу українці здобули у серії булітів.

Збірна України з сокки - півфіналіст чемпіонату світу! У чвертьфіналі українці здолали чинних чемпіонів світу бразильців у серії булітів.

Україна після перемоги в групі зіграла два матчі на стадії плей-оф. Спершу "синьо-жовті" обіграла Албанію, після чого - команду Марокко.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор ЧС-2023 з сокки в Україні. Дивіться прямі трансляції матчів України тут.

Наступним суперником України стала Бразилія - чинний чемпіон світу. На попередній стадії бразильці перемогли команду Польщі - переможця іншої групи турніру (3:1).

Як минув матч Україна - Бразилія?

  • Перший тайм пройшов за переваги Бразилії. Південноамериканська збірна навіть відкрила рахунок: на 12-й хвилині після технічної передачі у дальній кут пробив Воллас Сальвіньйо.
  • Україні вдалося відігратися наприкінці першого тайму. Після розіграшу зі штрафного Андрій Мельник пробив у дальній кут воріт бразильців.
  • У другому таймі ситуація продовжилася: Бразилія частіше атакувала ворота України, "синьо-жовті" грали через контратаки.
  • Переможця матчу мали визначити буліти: в основний час матч закінчився з рахунком 1:1. Ним стала Україна: "синьо-жовті" реалізували перші два пенальті, тоді як бразильці - жодного.

ЧС-2023 з сокки: 1/4 фіналу

Бразилія - Україна 1:1, 0:2 (буліти)

Що означає результат України?

  • Вперше в історії зіграють у півфіналі чемпіонату світу з сокки. На попередній, дебютній світовій першості у 2022 році, українці дійшли до чвертьфіналу.
  • Шоста поспіль перемога України на турнірі - на груповій стадії "синьо-жовті" виграли всі три матчі.
  • Україна перемогла на чемпіонаті світу з сокки чемпіонів та віцечемпіонів. На груповій стадії "синьо-жовті" обіграли Казахстан 6:2.
  • У півфіналі чемпіонату світу з сокки Україна зіграє проти збірної Хорватії. Зустріч відбудеться у неділю, 11 червня, о 12:00.
На початок