Через підрив Каховської ГЕС затоплене село Новогреднєве Херсонської області

Через підрив Каховської ГЕС затоплене село Новогреднєве Херсонської області

Через підрив Каховської ГЕС затоплене село Новогреднєве Херсонської області
. Затоплене село Новогреднєве Калинівської громади Бериславського району, 9 червня 2023 року Фото: скрін з відео Херсонська ОВА/Telegram

Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині затоплено село Новогреднєве Калинівської громади Бериславського району.

Про це у Telegram повідомила Херсонська ОВА.

У селі підтоплені будинки, відсутнє електропостачання.

"Наразі всі служби працюють, щоб надати необхідну допомогу тим, хто опинився в біді. Триває евакуація людей, а також порятунок тварин", йдеться у дописі.

Раніше керівник Бериславської РВА Володимир Літвінов повідомляв, що у районі підтоплені 216 житлових будинків, дві насосні станції та мости. А в Одрадокам’янці Тягинської територіальної громади частково підтоплене кладовище.

Що відомо про затоплення Херсонської області внаслідок підриву Каховської ГЕС

Російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

Внаслідок затоплення Олешок на лівому березі Дніпра Херсонщини загинули дев’ятеро людей. Поки неможливо встановити кількість зникли безвісти, російські військові дають людям можливості евакуюватись. Станом на 9 червня в населених пунктах громади Херсонської області почав падати рівень води, проте ситуація у місті залишається складною.

У Новій Каховці рівень води знизився. Повінь відступила нижче центрального проспекту. Під водою паркова зона, зоопарк, яхт-клуб. Найгірша ситуація у Корсунці. Там все ще затоплені житлові будинки, але рівень води знижується.

У Голій Пристані вода повертається у річище Дніпра. Сьогодні у деяких районах зафіксували зниження рівня від 50 см до метра.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок