У Голій Пристані вода поступово відступає, подекуди до 50 см

У Голій Пристані вода поступово відступає, подекуди до 50 см

Ексклюзивно
У Голій Пристані вода поступово відступає, подекуди до 50 см
. Херсон, вид з набережної Парку Слави на лівий берег Дніпра, 7 червня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

У Голій Пристані вода повертається у річище Дніпра. Сьогодні у деяких районах зафіксували зниження рівня від 50 см до метра. Про ситуацію у затопленому внаслідок підриву Каховської ГЕС місті розповіла Суспільному керівниця Голопристанської МВА Світлана Лінник.

За її словами, ситуація все ще критична.

"Є люди, які перебувають у полоні, у багатоквартирних будинках. До них немає доступу через те, що вхідні двері не відкриваються під тиском води. Волонтери громади доставляють їм воду та продукти", — розповіла Світлана Лінник.

Також керівниця МВА повідомила, що місцеві добровольці евакуюють людей з міста. За її інформацією, окупаційне МНС теж почало вивозити жителів з затоплених будинків.

Ситуація в Голій Пристані з підтопленням 8 червня була практично на тому ж рівні. Вода зупинилась і впала у деяких місцях. Люди евакуювалися самотужки.

В населених пунктах тимчасово окупованої Олешківської громади Херсонської області почав падати рівень води після підриву на Каховській ГЕС. Проте ситуація у місті залишається складною.

Станом на день 9 червня відомо про загиблих п'ятеро людей: чотири з них на Херсонщині, один — на Миколаївщині. Поранені внаслідок обстрілу під час евакуаційних заходів – 11 людей. Безвісти зниклими вважаються 13 жителів області.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок