Харків'янин, затриманий після захоплення заручників у Луцьку, торгував зброєю — начальник поліції

Харків'янин, затриманий після захоплення заручників у Луцьку, торгував зброєю — начальник поліції

Харків'янин, затриманий після захоплення заручників у Луцьку, торгував зброєю — начальник поліції
. Суспільне Харків

44-річний харків'янин, якого поліція вважає пов'язаним із підозрюваним у захопленні заручників у Луцьку, за даними поліції, займався торгівлею зброї. Тривають обшуки.

Про це журналістам 23 липня сказав начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко.

"Він торгував зброєю і боєприпасами. І в інші міста відправляв цю зброю, не тільки у Луцьк. Ми відслідковуємо це. Ми провели обшуки ще на двох дачних будинках, які в нього є в одному з дачних кооперативів у Харкові. На превеликий жаль, ми там нічого не знайшли. Але ми цю роботу продовжуємо", — сказав Сокуренко.

Поліція перевіряє коло спілкування затриманого.

"Ми вилучили, відповідне НСРД (негласні слідчі розшукові дії — ред.) провели, є технічні засоби,... ми витягли з телефону. У нас є коло спілкування. Є ті громадяни, куди він відправляв ці посилки. Ми будемо продовжувати цю роботу", — додав начальник поліції.

Суд має обрати затриманому запобіжний захід. За словами речника прокуратури Харківської області Дмитра Чубенка, станом на 12:00 клопотання про обрання запобіжного заходу прокуратура ще не направила до суду.

Що відомо

  • Уранці 21 липня озброєний чоловік захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Коли чоловік намагався поцілити в дрон СБУ, біля автобусу вибухнув, ймовірно, вибуховий пакет.
  • Об 22:00 21 липня усіх заручників звільнили. Чоловіка, який утримував їх силою затримали. За даними поліції, травмованих серед заручників немає. Після проведення першочергових слідчих дій, людей відпустили додому.
  • Ввечері 21 липня стало відомо, що в Харкові затримали ймовірного спільника луцького нападника.
  • За інформацією силовиків, харків'янин отримав від жителя Луцька посилку. Під час обшуку вдома в отримувача знайшли зброю.
  • Харків'янин, затриманий після захоплення заручників у Луцьку, був волонтером в АТО, повідомили в поліції. "Займався волонтерством, ще займався, виготовляв і перепродавав монети, які можливо, мали історичну цінність. В ході обшуку монети ніякі не вилучалися, але є інформація, що він цим питанням займався і саме так заробляв на життя", — зазначив начальник Слідчого управління Сергій Чиж.
  • Затриманий харків'янин розповів слідчим, що у пакунку з Луцька були монети.
На початок