Світовий банк проведе оцінку збитків через підрив Каховської ГЕС

Світовий банк проведе оцінку збитків через підрив Каховської ГЕС

Світовий банк проведе оцінку збитків через підрив Каховської ГЕС
Світовий банк. Getty Images

Світовий банк проведе швидку оцінку та визначить збитки, через підрив дамби Каховської ГЕС росіянами. Про це повідомила директорка відомства з питань операційної діяльності Анна Бʼєрде.

"Руйнування Каховської ГЕС має безліч дуже серйозних наслідків для надання основних послуг, а також для навколишнього середовища в цілому. Світовий банк підтримає Україну шляхом проведення експрес-оцінки наслідків підриву", — написала посадовиця у своєму Twitter.

Вона зазначила, що оцінка проводитиметься на підставі результатів нещодавніх досліджень RDNARDNA – "Швидка оцінка завданих збитків та потреб на відновлення" – робота, яка підсумовує результати недавніх досліджень Світового банку щодо ситуації в Україні. Вона дає комплексний огляд наслідків російської агресії у двадцяти різних секторах. в Україні.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Російські війська підірвали Каховську ГЕС. Масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення наразі уточнюються, повідомив в Telegram речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині евакуюють людей з потенційних зон затоплення на правобережній частині Херсонщини — з сіл Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон.

За повідомленням Енергоатому, стрімке зниження рівня води в Каховському водосховищі є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Наразі ситуація на станції під контролем, український персонал моніторить усі показники.

На початок