Працівники заводу в Харкові блокували вантажівку з продукцією. Вимагають погасити борги

Працівники заводу в Харкові блокували вантажівку з продукцією. Вимагають погасити борги

Працівники заводу в Харкові блокували вантажівку з продукцією. Вимагають погасити борги
. Суспільне Харків

Працівники Харківського підшипникового заводу блокували фуру з продукцією свого підприємства. На заводі працює близько 700 людей. Понад пів року чекають на зарплату.

22 липня перед підшипниковим заводом зібралися з пів сотні людей. Розповідають, що зарплату у повному обсязі не бачили з жовтня 2019-го. Частину виплатити обіцяли цього вівторка. Грошей не отримали, каже майстриня Валентина Бесідовська.

"Щомісяця ми підшипників відправляємо на 5 мільйонів. Це не рахуючи ті, що на складі", — каже Валентина.

Через невиплату працівники вирішили блокувати рух фури з продукцією до Азербайджану.

"Я розумію, що ви зараз будете злитися. Ваше право, ви зупинили — добре. Будемо щось думати", — пообіцяв працівникам представник керівництва.

Харківський завод — єдиний в Україні, де виробляють одночасно кулькові й залізничні підшипники, розповідає Наталія Михайлюкова. Вона працює у відділі технічного контролю.

"Кулькові підшипники використовуються в автомобілях, щоб зрозуміло було, десь на велосипедах. А залізничні підшипники — це роликові, які вставляються в букси на електричках, потягах", — пояснює Михайлюкова.

"У нас у всіх кредити, тому що виживати все одно потрібно. Нашу продукцію ми не випустимо", — додає вона.

Заступник гендиректора заводу Олег Дорофєєв до журналістів не вийшов. Телефоном назвав одну з причин затримки виплат.

"Укрзалізниця" не сплатила за той обсяг продукції, який нам замовила. І у нас на складі лежить великий обсяг продукції. Те, що роблять працівники, зупиняють відвантаження підшипників, це підшипники, які мали продати та отримати кошти й сплатити заробітну плату. Люди просто не розуміють, що гроші у нас — з відвантаження", — говорить Дорофєєв.

Блоковану вантажівку довелося розвантажити. Продукція залишилась на заводі. Фінансове питання на заводі обговорюватимуть на нараді 23 липня.

Що відомо

  • "Нагодуйте наших дітей". Харківську облдержадміністрацію пікетували працівники підшипникового заводу

Авторка: Маргарита Дежкіна

На початок