В Івано-Франківську оголосили збір для допомоги жителям Херсонщини

В Івано-Франківську оголосили збір для допомоги жителям Херсонщини

В Івано-Франківську оголосили збір для допомоги жителям Херсонщини
. Фото ілюстративне: Pixabay

В Івано-Франківську оголосили збір для допомоги жителям Херсонщини. Про це на Facebook-сторінці повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Потрібна питна вода, пледи та речі першої потреби. Приносьте їх у "Спілку волонтерів Прикарпаття" — вул. Грушевського, 21 (вхід посередині)", — йдеться у дописі.

Збір триває до 8 червня 16:00. Деталі за номером телефону: +38 096 871 53 64.

6 червня міський голова заявив, що Івано-Франківськ готовий приймати людей, яких евакуйовують внаслідок затоплення через підрив Каховської гідроелектростанції. Координаційний центр працюватиме цілодобово. До нього можна зателефонувати: +38 099 146 54 27, +38 098 206 55 07.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС росіянами

6 червня о 02:50 російські війська здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. Машинна зала станції повністю зруйнована, вона не підлягає відновленню. Майже 80 населеним пунктам, зокрема й Херсону, загрожує підтоплення.

Станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення населених пунктів правобережної Херсонщини внаслідок підриву Каховської ГЕС зменшилася. Втім у наступні 20 годин очікують підняття рівня води ще до метра. Зі слів керівника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, затоплені 1 852 будинки на правобережній Херсонщині.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок