Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс

Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс

Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс
. Суспільне Волинь

Автобус сполученням "Берестечко-Краснилівка"сьогодні 22 липня не вийшов на рейс. Про це Суспільному розповів старший диспетчер автостанції "Луцьк-2" Віталій Бондарчук. З його слів, автобус нині у правоохоронців.

На автостанції кажуть, обстріляний транспортний засіб правоохоронці вилучили. У ньому з речовими доказами працюють криміналісти.

Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс
Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс. МВС

Пасажирам, які хотіли їхати зранку скасованим рейсом, на автостанції радять обрати інші марштури.

Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс
Захоплений напередодні у Луцьку автобус не вийшов у рейс. Суспільне Волинь

Суспільне намагалося зв'язатися телефоном з перевізницею та дізнатися у неї про стан водія. Коментувати захоплення жінка відмовилася. "Інформації я не даю. Звертайтеся у правоохоронні органи. До побачення", - сказала власниця автобуса Наталія Приходько.

На Луцьку автостанцію пасажирка Світлана прийшла, щоб забрати передачу із Берестечка. Каже: сьогодні дзвонила до водія захопленого автобуса "Берестечко-Краснилівка". "На скільки я знаю із ним все нормально, усі шоковані", - каже Світлана Корнійчук.

Решта рейсів з автостанції рушають за графіком. Як розповіли Суспільному колеги захопленого напередодні кермувальника автобуса, усі досі налякані вчорашньою ситуацією.

Нагадаємо, 21 липня о 8:50 ранку рейсовий автобус із пасажирами прибув із Краснилівки на Луцьку автостанцію. О 9.05 рушив з 5-ої платформи на Берестечко. По дорозі 44-річний пасажир Максим Кривош, зі зброєю у руках захопив автобус і 13 людей, які перебували всередині.

Що відомо

  • Уранці 21 липня озброєний чоловік захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Коли чоловік намагався поцілити в дрон СБУ, біля автобусу вибухнув, ймовірно, вибуховий пакет.
  • Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.
  • Чоловік представився правоохоронцям Максимом Плохим, який є автором книги "Філософія злочинця", де він розповідає про життя за ґратами. Те, що саме він замовляв друк книги, Суспільному підтвердили в друкарні "ВолиньПоліграф".
  • За даними журналістів, насправді чоловіка звати Максим Кривош, він народився у листопаді 1975 року в селищі Гай Оренбузької області Росії. У минулому Кривош відбув два терміни ув'язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання.
  • Журналісти Суспільного знайшли будинок в Луцьку, у якому жив чоловік, який захопив автобус. Також кореспонденти побували за офіційною адресою, де прописаний Максим Кривош у місті Дубно.
  • Правоохоронці домовилися із Кривошем про передачу заручникам води. Тим часом управління Служби безпеки на Волині відкрило кримінальне провадження щодо події.
  • Об 22:00 усіх заручників звільнили. Чоловіка, який утримував їх силою затримали. За даними поліції травмованих серед заручників немає. Станом на першу ночі, після проведення першочергових слідчих дій, людей відпустили додому.
На початок