Майже 1200 сімей з Чернігівщини мають право отримати 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей

Майже 1200 сімей з Чернігівщини мають право отримати 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей

Майже 1200 сімей з Чернігівщини мають право отримати 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей
. ФОТО: Gettyimages

Майже 1200 сімей зможуть отримати понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей. Про це Суспільному повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Валентина Лугова. Нагадаємо, запрацював проєкт для оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки з 1 червня. Оздоровитися за програмою зможуть діти від семи до вісімнадцяти років.

Зі слів Валентини Лугової, отримати гроші на оздоровлення дитини сім'я має право лише один раз.

"Це не обовязково, що всі 14 тисяч буде використано. Все буде залежати від закладу, який обере дитина, від кількості днів скільки вона там пробуде. Ці гроші надійдуть на карточку і якщо ці гроші не використати, не вибрати заклад де можна відпочити — ці гроші повертаються назад, до бюджету. Ці гроші сім'я не отримає, вони суто йдуть на оздоровлення".

14 тисяч 165 гривень на оздоровлення дитини мають право отримати певні категорії родин, які проживають на Чернігівщині, а саме:

  • малозабезпечені багатодітні сім'ї;
  • малозабезпечені родини, у яких є дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування).

Батьки (або люди, що їх замінюють) отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг із оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням (надійде автоматично, якщо є мобільний застосунок Дія). Також про цю допомогу повідомляють органи соціального захисту.

Згодом необхідно отримати картку, на яку будуть зараховані гроші у розмірі п’яти прожиткових мінімумів, це 14 тисяч 165 гривень на дитину.

Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів у карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

Гроші можна буде використати в одному із закладів, що містяться у Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок