Понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей: які родини на Чернігівщині мають право на виплату

Понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей: які родини на Чернігівщині мають право на виплату

Оновлено
Понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей: які родини на Чернігівщині мають право на виплату
. ФОТО: Gettyimages (ілюстративне)

Понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей мають право отримати певні категорії родин, які проживають на Чернігівщині. 9 травня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, у якій йдеться, про реалізації протягом 2023 року експериментального проєкту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, в дитячих оздоровчих таборах.

Запрацює проєкт для оздоровлення з 1 червня. Оздоровитися за програмою зможуть діти від семи до вісімнадцяти років.

Пріоритет в оздоровленні дітей буде в тих областях, які знаходяться в зоні активних бойових дій, перебували в тимчасовій окупації або на кордоні з Російською Федерацією та зазнають активних артилерійських обстрілів, повідомляє Міністерство соціальної політики.

Отримати гроші мають право такі категорії родини з дітьми:

  • малозабезпечені багатодітні сім'ї;
  • малозабезпечені родини, у яких є дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування).

Батьки (або люди, що їх замінюють) отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг із оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням (надійде автоматично, якщо є мобільний застосунок Дія).

Згодом необхідно отримати картку, на яку будуть зараховані гроші у розмірі п’яти прожиткових мінімумів, це 14 тисяч 165 гривень на дитину.

Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів у карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

“Метою Міністерства є забезпечення підтримки найменш захищених верств населення. У 2023 році плануємо за рахунок держбюджету забезпечити зазначеними послугами близько 25 тисяч дітей", – сказала перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Гроші можна буде використати в одному із закладів, що містяться у Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають критеріям.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок