Військовий ліцей у Полтаві: коли запрацює та кого навчатимуть

Військовий ліцей у Полтаві: коли запрацює та кого навчатимуть

Військовий ліцей у Полтаві: коли запрацює та кого навчатимуть
. Суспільне Полтава

Із 1 вересня на Полтавщині може запрацювати ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою. За це проголосували депутати обласної ради. Більше про майбутній заклад розповів в ефірі Українського радіо "Полтава" начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов.

За його словами, робочу групу щодо відкриття спеціалізованого ліцею у Полтаві створили 2020-го року. Тоді проєкт представили в Офісі президента. Він набув особливої актуальності набув після повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Спочатку обрали чотири напрямки навчання, які були найбільш необхідними і мали на Полтавщині матеріально-технічну базу, каже Дмитро Романов:

"Це сили швидкого реагування, військовий зв'язок і телекомунікації, тактична медицина й інженерна підготовка. Хотілося б додати навчання управлінню безпілотниками. Ми бачимо, що використання БпЛА дуже потужно увійшло в історію нашого спротиву".

При розробці проєкту вивчали досвід колег з інших областей, говорить Дмитро Романов. Зокрема, допомогли фахівці Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

"Дуже хочеться, щоб наступного сезону ми його (ліцей – ред.) вже запустили. Визначене місце, визначений тимчасовий керівник проєкту. Встигнемо – цього року, ні – на наступний рік, я думаю, воно на 100% все запуститься. Перший набір плануємо – це старша школа, 10й – 11-й класи. Я думаю, що це буде до 100 дітей, в подальшому – до 400-500 дітей будуть навчатися в цьому ліцеї. Потім розширимося на 9-й клас, по нормативах з 13 років можуть залучатися діти в ліцеї з посиленою військовою та фізичною підготовкою".

Повністю інтерв’ю керівника Полтавської районної військової адміністрації Дмитра Романова щодо створення та завдань ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою в ефірі Українського радіо "Полтава" слухайте за посиланням.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок