Вибух на дитмайданчику у Загорянівці: вибухівку з дому принесла дівчинка

Вибух на дитмайданчику у Загорянівці: вибухівку з дому принесла дівчинка

Вибух на дитмайданчику у Загорянівці: вибухівку з дому принесла дівчинка
. Дитячий майданчик у Херсоні, 25 жовтня 2022 року, фото: AP

Вибухонебезпечний предмет, від детонації якого були травмовані два хлопчики в Загорянівці Білозерської ТГ, на дитячий майданчик з дому принесла дівчинка. Про це повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі марафону "Єдині новини".

"Звичайно, винна Росія і російська агресія, тому що вони залишили багато вибухонебезпечних предметів. Але тут ще є вина батьків — батько дівчинки приніс додому багато якихось залізних предметів. І потім дівчинка взяла один із предметів і принесла його на дитячий майданчик. Ще не з'ясували, що це був за предмет, але хлопці ним гралися — підкидали, били його. І — підрив, у результаті два хлопці поранені", — розповів Толоконніков.

Наразі діти отримують медичну допомогу, їхній стан стабільний, повідомив в Telegram керівник ОВА Олександр Прокудін.

"Молодшого Марка оглянули медики, і хлопець вже вдома. 13-річному Кості зробили операцію. Дитина в лікарні, здоров’ю нічого не загрожує", — йдеться в дописі.

Раніше голова ОВА Олександр Прокудін повідомив, що у 13-річого хлопчика осколкові ураження рук і ніг, 10-річний хлопчик отримав поранення живота. Діти у важкому стані перебувають у лікарні.

У прокуратурі заявили, що відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок