"Наше оборонне обладнання, яке можна пожертвувати — закінчується" — Воллес

"Наше оборонне обладнання, яке можна пожертвувати — закінчується" — Воллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес
. Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, фото: Getty Images

У Великої Британії та інших союзників України вичерпуються запаси озброєнь, які вони можуть надати Києву. Про це сказав міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес в інтерв'ю газеті The Washington Post.

“Ми побачили реальність, яка полягає в тому, що наше оборонне обладнання, яке можна пожертвувати — закінчується”, — сказав Воллес.

Це означає  що тепер Велика Британія та інші країни змушені купувати більше зброї, а не надавати її  з національних запасів.

За словами Воллеса, західні країни продовжують підтримувати надання зброї та фінансування Україні. Вони не тиснуть на лідерів у Києві, щоб змусити сісти за стіл перемовин  з Росією та йти на поступки.

Воллес також сказав, що масштаб російських втрат свідчить про те, що президент РФ Володимир Путін все ще вірить, що зможе перемогти, якщо введе у війну більше військ. Він припустив, що Путін не отримає достатньої кількості озброєнь. За словами британського міністра, Путін, можливо, не отримує точної інформації про військові зусилля. А також не усвідомлює масштабу військових викликів, що стоять перед РФ, до моменту краху або внутрішніх проблем.

Якщо це станеться, сказав Воллес, "НАТО і Захід повинні бути готовими до всього, що може статися".

На початок