Марина Порошенко пожалілась, що її звільняють через прізвище. Бородянський відповів

Марина Порошенко пожалілась, що її звільняють через прізвище. Бородянський відповів

Марина Порошенко пожалілась, що її звільняють через прізвище. Бородянський відповів
.

Марина Порошенко вирішила достроково припинити повноваження голови Українського культурного фонду.

Таким чином дружина п'ятого президента України хоче запобігти тиску з боку чинної влади на членів команди Фонду, – повідомила вона у своєму відеозверненні, опублікованому на сторінці Петра Порошенко.

"Кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту України на Наглядову раду Українського Культурного Фонду надійшла "пропозиція" достроково припинити мої повноваження як Голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом Президента і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема", – сказала колишня перша леді.

За словами Марини Порошенко, єдина претензія до неї – її прізвище.

"Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!", - сказала вона.

Марина Порошенко подякувала команді за роботу й зазначила, що продовжить займатися благодійністю, інклюзивною освітою, культурними і мистецькими проєктами.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський підтвердив. що зазначив, що звернувся до Наглядової ради УКФ з проханням розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко на посаді голови наглядової ради. Також він додав, що Український культурний фонд має залишатися поза політичними суперечками.

Фото: president.gov.ua

На початок