На Кіровоградщині повертають гроші за пробне ЗНО

На Кіровоградщині повертають гроші за пробне ЗНО

На Кіровоградщині повертають гроші за пробне ЗНО
.

У Кіровоградській області учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання повертають гроші, сплачені за тестування, які не відбулись. Робить це Приватбанк – розповіла Суспільному спеціалістка банку з комунікацій в регіоні Анжела Дзинзюра. Учасникам тестування розсилають повідомлення про зарахування грошей на картку.

За словами Анжели Дзинзюри, гроші повертають тій людині, яка була зареєстрована на пробне тестування. Для цього треба мати картку Приватбанку, якому міністерство освіти надало списки зареєстрованих: ”Знаходимо клієнтів через ID, тому що вони реєструвалися на пробне ЗНО також через ID. Про зарахування грошей повідомляємо через СМС. Вони звертаються до банку і отримують гроші”.

Якщо учасник пробного тестування не має жодної картки банку, в тому числі й картки юніора, потрібно оформити банківську картку – розповіла Анжела Дзинзюра. Це стосується й тих, чиї батьки є клієнтами банку і повідомлення про повернення грошей надіслали їм (коли батьки оплачували тестування – ред.). Для цього потрібні паспорт, ідентифікаційний код і номер мобільного телефону учасника тестування: ”За 10 хвилин ми зробимо картку, на яку миттєво будуть зараховані гроші. Тим дітям, у кого є картка юніора, гроші надійдуть на неї”.

Повернути гроші за пробне ЗНО (276 гривень за два тестування – ред.) можна буде до 1 грудня 2020 року.

Що відомо

  • Завідувачка лабораторії зовнішнього незалежного оцінювання у Кіровоградській області Ліна Бутенко розповіла Суспільному, що пробне тестування мало відбутися 23 і 28 березня. Через карантин його переносили тричі. Уряд ухвалив рішення провести пробне ЗНО в дистанційному режимі, потім – повернути гроші учасникам.
  • У Кіровоградській області, за словами Ліни Бутенко, на пробне тестування зареєструвалися понад 5 тисяч учасників.
  • Основна сесія ЗНО завершилась тестом із хімії.
На початок