В Охтирці тривають спільні рейди працівників центру комплектування і поліції

В Охтирці тривають спільні рейди працівників центру комплектування і поліції

Рейди поліції та центру комплектування в Охтирці
. Фото: Суспільне Суми

В Охтирці тривають спільні рейди працівників центру комплектування і поліцейських. Мета — охорона правопорядку, перевірка документів, вручення повісток і інформування про те, які зміни щодо призову і мобілізації нещодавно набрали чинності, розповів представник центру комплектування Владислав Бойко. Зокрема, говорить, налагоджується електронний зв'язок між центрами комплектування, тому повістку можуть видати не тільки в населеному пункті, де прописана людина.

"Усі зараз державні структури пов’язані з військкоматом. Будь-яку довідку отримати, спадщину чи на роботу піти, вам потрібно в першу чергу навідатися в РТЦК, де вас перевірять, поставлять на облік, і потім з печаткою РТЦК ви йдете за якимось документом або на роботу", — зазначив Владислав Бойко.

рейди Охтирка
Владислав Бойко. Фото: Суспільне Суми

У складі патруля є люди, які воювали на передовій. Серед них – солдат Юрій Максименко. 28 лютого 2022 року він пішов на фронт добровольцем. Повернувся з-під Бахмута, де був поранений, контужений. Підлікувавшись, тепер проходить службу в охтирському центрі комплектування. Чоловік розповів: "Я прибув у військкомат 28-го лютого, після вторгнення в Чернігів російських збройних сил. Мене одразу відправили на позицію в 13 батальйон 58 бригади, я був звичайний солдат, як і всі. Тоді на своєму пориві ми рушили у свій бойовий похід".

Охтирка рейди
Юрій Максименко. Фото: Суспільне Суми

"В основному люди адекватно поводяться, але є люди, яким здається, що повістка – це вже все, вони ідуть на фронт, що їх забирають, але це неправда. Повістка вручається, щоб провести облік. Людина приходить в призначений час в РТЦК і якщо не проходила лікарську комісію, то проходить, там дивляться, наскільки вона придатна до виконання службових обов'язків і чи потрібна вона взагалі", — пояснив представник центру комплектування.

рейди Охтирка
Фото: Суспільне Суми

Такі рейди в Охтирці, говорить Владислав Бойко, планують продовжувати й надалі.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок