Хворіло п'ятеро, збитки і "пільговий конфлікт": як карантин зачепив "Рівнеелектроавтотранс"

Хворіло п'ятеро, збитки і "пільговий конфлікт": як карантин зачепив "Рівнеелектроавтотранс"

Хворіло п'ятеро, збитки і "пільговий конфлікт": як карантин зачепив "Рівнеелектроавтотранс"
. Суспільне Рівне

За два місяці карантину тролейбусне комунальне підприємство "Рівнеелектроавтотранс" отримало понад 700 тисяч гривень збитків. Про це йдеться у відповіді від підприємства на запит Суспільного. При запиті про загалом фінансові втрати від перевезення обмеженої кількості пасажирів там повідомили інформацію за два місяці. Також повідомили, скільки водіїв і кондукторів захворіли на коронавірус.

За квітень-травень 2020-го підприємство отримало збитки в сумі 716 тисяч гривень. На питання "чи потребує "Рівнеелектроавтотранс" підтримки від міського бюджету, там відповіли фразою "підприємство потребує забезпечення беззбиткової роботи згідно з договорами на транспортні послуги по перевезенню пасажирів".

Серед працівників, які через великий потік людей – у групі ризику, було 5 випадків інфікування коронавірусом: це 2 водія тролейбуса та З кондуктори. На кадровий потенціал підприємства це не вплинуло, – йдеться в відповіді на запит за підписом керівника "Рівнеелектроавтотрансу" Валентина Ткачука.

Також за час карантину через відміну пільгових перевезень зафіксували один конфлікт.

Що ж до найзбитковіших маршрутів, то таких назвали п'ять:

  • №4 "Мототрек – Льонокомбінат";
  • №4-А "Мототрек – Льонокомбінат" (через Автовокзал);
  • №9 "Мототрек – Північний";
  • №9-А "Мототрек – Північний" (через Автовокзал);
  • №12 "Північний – Луцьке кільце".

Що відомо

  • На час карантину тролейбуси курсують у режимі спеціальних перевезень, дозволено брати пасажирів тільки на кількість посадкових місць.
  • На початках карантину тролейбуси курсувалипо кілька годин зранку та ввечері, аби працівники закладів критичної інфраструктури могли дістатись до роботи.
  • Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на час дії карантинних обмежень право пільгового проїзду скасувала.
  • Через скасування пільгового проїзду рівнянин з ДЦП Юрій Островський позивається до суду на міську раду. Він вимагає моральної компенсації в сумі 100 тисяч гривень.
  • З 15-го липня у 20-ти рівненських тролейбусах можна розрахуватись безготівково з допомогою банківської картки з функцією PayPass. Крім того, в усіх тролейбусах можна розрахуватись через додаток "Приват 24", відсканувавши QR-код. Що й до чого прикладати для безготівкової оплати – Суспільне писало ТУТ.
На початок