Чи безпечна річкова й питна вода на хмельницькому міському пляжі

Чи безпечна річкова й питна вода на хмельницькому міському пляжі

Чи безпечна річкова й питна вода на хмельницькому міському пляжі
. Фото: Суспільне Хмельницький

Хмельницький міський пляж — безпечний для відвідування. Такого висновку, за словами завідувача Хмельницького районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Олександра Рибака, спеціалісти центру дійшли після низки лабораторних досліджень. Для аналізу брали річкову і питну води, а також перевіряли пісок на наявність паразитів.

"Ми маємо задовільні результати лабораторних досліджень води поверхневої, вона відповідає по бактеріологічним показникам. Це, зокрема, коліфаги, лактопозитивні палички, вони в межах допустимих норм. А також не виявлені збудники патогенних мікроорганізмів, таких, як сальмонела, шигела. Відповідають і санітарно-хімічні показники поверхневої води в районі міського пляжу", — сказав Олександр Рибак.

За його словами, окрім води в річці, перевірили й питну воду у фонтанчиках на міському пляжі.

"Щодо показників питної води, проби теж досліджувалися і вони відповідають гігієнічним вимогам. Крім того, проведені санітарно-паразитологічні дослідження піску. Яйця глистів — не виявлені", — говорить Олександр Рибак.

Такі лабораторні дослідження будуть робити кожні десять днів. Аби зберегти нинішні показники вод і піску, зі слів Олександра Рибака, варто дотримуватися чистоти й не смітити на пляжі.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок