Понад рік вважали безвісти зниклим і чекали: на Черкащині прощалися із загиблим захисником

Понад рік вважали безвісти зниклим і чекали: на Черкащині прощалися із загиблим захисником

Понад рік вважали безвісти зниклим і чекали: на Черкащині прощалися із загиблим захисником
. Фото Тальнівської міськради

28 травня на Тальнівщині провели в останню путь захисника Віктора Тьопенка. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

Понад рік Віктора вважали безвісти зниклим.

"Увесь цей час рідня в молитвах чекала і сподівалася, жила надією на зустріч із дорогою людиною. Однак стало відомо, що 24 березня 2022 року командир відділення розвідувальної роти Віктор Тьопенко загинув під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Ізюм, що на Харківщині", — зазначили у міськраді.

Народився захисник у селі Заліське. Там пройшли його дитячі та юнацькі роки. Після закінчення місцевої школи навчався в Дніпродзержинському технікумі фізичної культури. Далі була строкова служба в повітряно-десантних військах. Трудовий шлях розпочав на посаді інструктора по спорту в КСП "Заліське".

Із 1994 року пішов працювати вчителем фізкультури у Заліську школу, а згодом здобув ще й вищу освіту у Черкаському державному університеті імені Богдана Хмельницького.

"Він дуже любив свою роботу, навчав дітей бути сильними і сміливими. Школярі горнулися до вчителя, поважали та прислухалися до його порад. Доброго, щирого колегу цінували в колективі. У селі Віктора Тьопенка знали як шанованого педагога, дбайливого господаря, працьовитого, енергійного чоловіка, сповненого планів та сподівань. Він був справжнім патріотом, учасником АТО, ветераном. На другий день після широкомасштабного вторгнення одним із перших знову став на захист України" — додали у пресслужбі.

Віктор Тьопенко проходив службу в окремій танковій бригаді, був командиром відділення розвідувальної роти. 24 березня 2022 року зв’язок із ним обірвався.

Загиблому було 50 років. У нього залишилися син Олександр, донька Юлія, мама Лідія Миколаївна, сестра Таміла та брат Олександр.

Попрощалися з ним 28 травня у Тальному, а поховали у рідному Заліському.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок