Міського голову Апостолового на Дніпропетровщині судитимуть за заволодіння 4 млн грн бюджетних коштів

Міського голову Апостолового на Дніпропетровщині судитимуть за заволодіння 4 млн грн бюджетних коштів

Міського голову Апостолового на Дніпропетровщині судитимуть за заволодіння 4 млн грн бюджетних коштів
. Дніпропетровська обласна прокуратура

На Дніпропетровщині судитимуть міського голову Апостолового Андрія Осу та ще 15 співучасників, підозрюваних у заволодінні бюджетними коштами. Про це йдеться у пресрелізі обласної прокуратури, який отримало Суспільне.

За даними слідства, упродовж 2020-2022 року міський голова разом з посадовцями сімох територіальних громад та керівниками комунальних підприємств налагодив схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

За інформацією прокуратури, після проведення тендерів через систему "PROZORRO" на ремонт об’єктів інфраструктури на території Криворізького району в подальшому в актах виконаних робіт систематично завищувались обсяги та вартість будівельних матеріалів.

Таким чином територіальним громадам області завдано збитків на понад 4 млн грн.

До суду скеровано обвинувальний акт за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, створення злочинної організації та участі у ній, службового підроблення.

Накладено арешт на майно обвинувачених – 28 транспортних засобів, 25 об’єктів нерухомості, банківські рахунки та грошові кошти.

За клопотанням прокурора судом міського голову усунено від займаної посади.

Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Що відомо про кримінальне провадження проти міського голови Апостолового

9 січня 2023 року у своєму телеграмі міський голова Апостолового Андрій Оса повідомив, що був затриманий після обшуку в нього вдома 29 вересня 2022 року.

Посадовцеві повідомили про підозру за частиною 1 статті 255Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній, частиною 5 статті 191Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, частиною 3 статті 209Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом та частиною 1 статті 366Службове підроблення Кримінального кодексу України.

Міський голова перебував під нічним домашнім арештом з електронним засобом контролю.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок