У Рівному запрацював рекрутинговий центр Азову

У Рівному запрацював рекрутинговий центр Азову

У Рівному запрацював рекрутинговий центр Азову
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному відкрили рекрутинговий центр бригади Національно гвардії України Азов. Військовослужбовець бригади Сергій Кондрачук розповів Суспільному про умови вступу, навчання, якими навичками має володіти боєць та чи почали звертатись охочі.

З початком повномасштабного вторгнення РФ рекрутингові центри Азову діють в декількох обласних центрах, найближчі до Рівного знаходились у Львові або Києві. У командування бригади виникла потреба відкрити рекрутинговий центр між цими містами, відтак обрали Рівне, каже Сергій Кондрачук.

“Я не можу порівнювати наш відбір з відборами до інших формувань, але для того, щоб стати повноцінним азовцем — мало того, щоб прийти сюди й заповнити анкету. Кожен, хто хоче стати частиною нашого колективу, має пройти базовий курс бойової підготовки, отримати теоретичні знання та практичні навички. Основне — продемонструвати свою психологічну стійкість і фізичну витривалість”, — зазначив боєць Азову.

Боєць Азову Сергій Кондрачук
Ексголова Рівненської облради, боєць Азову Сергій Кондрачук. Фото: Суспільне Рівне

Набір документів, пояснює військовослужбовець, стандартний: паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток, якщо є, або приписне, диплом про освіту, водійське посвідчення. Оформлення відбувається за призовом по мобілізації.

“На місці треба заповнити декілька анкет, заяв, після чого документи детально перевіряються, у тому числі нашою внутрішньою службою і документи подаються на оформлення”, — розповів Сергій Кондрачук.

За його словами, Азов не відправить на війну непідготовленого бійця:

"Інструктори, навіть за доволі обмежений термін, який зараз триває базовий курс підготовки, надають усі необхідні знання, уміння, щоб боєць міг захистити себе, своїх побратимів і знати правила поводження на війні”.

Сергій Кондрачук уточнив, що до лав Азову можуть прийняти й чинних військовослужбовців з інших формувань, якщо ті мають бажання перевестися.

“Це дещо інша процедура, ніж оформлення добровольців, але такий механізм теж існує”, — зазначив військовослужбовець.

Рекрутинговий центр відкрили на Кавказькій, 3. Зі слів Сергія Кондрачука, після відкриття охочі долучитись до лав Азову у Рівному уже були.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок