Тричі був поранений. Як в Івано-Франківській міській лікарні допомагають видужати військовослужбовцю Ярославу Ковальчуку

Тричі був поранений. Як в Івано-Франківській міській лікарні допомагають видужати військовослужбовцю Ярославу Ковальчуку

Тричі був поранений. Як в Івано-Франківській міській лікарні допомагають видужати військовослужбовцю Ярославу Ковальчуку
. Фото: Facebook/КНП "Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради"

У відділенні травматології Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні допомагають видужати пораненому бійцю Ярославу Ковальчуку. Воїн потрапив у медзаклад після третього поранення та переніс уже дві операції. Історію одужання військовослужбовця повідомили на Facebook-сторінці медзакладу.

Як йдеться в дописі, Ярослав Ковальчук пішов воювати добровольцем на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"До того не воював, на строковій службі не був. Але з 24 лютого перебував там, де відбувалися основні бойові дії. Дякувати Богу, я досі живий. Перше поранення отримав у липні. Уламок в легенях і досі є, але лікарі кажуть, що його краще не чіпати. Друге поранення — в жовтні 2022. Тоді була нетяжка контузія. 1 березня 2023 року отримав поранення від уламків та перелом великогомілкової кістки", — каже Ярослав Ковальчук.

Тричі був поранений. Як в Івано-Франківській міській лікарні допомагають одужати військовослужбовцю Ярославу Ковальчуку
Фото: Facebook/КНП "Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради"

Зі слів лікаря-травматолога Андрія Стуя, у військовослужбовця поєднана травма м’яких і кісткових тканин.Вид сполучної тканини, із якої сформовані кістки. Лікарям довелося двічі оперувати бійця, щоб він міг стати на ногу. Попереду у Ярослава Ковальчука ще одна операція.

"Оскільки дефект великий, то, можливо, доведеться використати "штучну кістку"Кісткова пластика – це хірургічна процедура, при якій відсутню кістку замінюють іншою для відновлення надзвичайно складних переломів, які становлять значний ризик для здоров’я пацієнта або не загоюються належним чином.. Цю методику ми часто застосовуємо при лікуванні військових зі значними кістковими дефектами та інфекцією", — пояснює Андрій Стуй.

З його слів, нова операція можлива щонайменше за вісім тижнів.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок