У Кропивницькому після святкування весілля в кафе отруїлись восьмеро людей

У Кропивницькому після святкування весілля в кафе отруїлись восьмеро людей

У Кропивницькому після святкування весілля в кафе отруїлись восьмеро людей
.

У Кропивницькому після святкування весілля в кафе отруїлись восьмеро людей. Їх госпіталізували в лікарню з діагнозом гостра кишкова інфекція – розповіла Суспільному головна санітарна лікарка області Наді Оперчук.

Хворі перебувають в інфекційному відділенні міської центральної лікарні. Поспілкуватись з ними не вдалось. Через карантин відділення зачинене. Стан хворих середньої ступені важкості, розповіла заступниця головного лікаря центральної міської лікарні Оксана Кабанчук.

Під час святкування в кафе дозволили молодятам вживати весільний торт, який був приготований у домашніх умовах, тобто не у кафе, каже речниця Держпродспоживслужби в області Наталія Шевченко. “Тому говоримо про те, що є дві ймовірні причини, що могли сприяти тому, що зафіксували такі випадки отруєння”.

За словами Наталії Шевченко дослідження триватимуть тиждень. До закінчення розслідування назву кафе не називають.

Каже, в самому кафе фахівці Держпродспоживслужби встановили низку порушень санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. “Встановлено, що на святкуавнні було порушено протиепідемічні норми та вимоги. А саме в закладі перебувало близько 30 осіб, а ми знаємо, що можна не більше 10. За недотримання протиепідемічних заходів цьому закладу винесено протокол про адміністративне правопорушення”.

Додає, для власників закладів громадського харчування, в яких не дотримуються протиепідемічніх заходів, штрафні санкції складають від 3400 гривень до 5100 гривень.

Суспільне озвучить позицію керівництва кафе, де отруїлися люди, як тільки з ним поспілкуємось.

Читайте також

На початок