Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
Чемпіонат України з футболу: Прем'єр-ліга
"Львів" достроково вибув з чемпіонату України: турнірна таблиця

"Львів" достроково вибув з чемпіонату України: турнірна таблиця

"Львів" достроково вибув з чемпіонату України: турнірна таблиця
. Матч "Рух" - "Львів", фото: ФК "Рух"

Команда вибула з турніру за три тури до завершення сезону.

"Львів" достроково вибув з української Прем'єр-ліги. Це сталося після того, як команда не змогла обіграти "Рух" у 27-му турі чемпіонату України.

Напередодні 27-го туру УПЛ "Львів" займав останнє місце у турнірній таблиці. За 26 матчів чемпіонату команда здобула 13 очок і відставала на 11 очок від "Руха", який йшов на 14 позиції, що дає право зіграти у перехідних матчах за збереження прописки у Прем'єр-лізі.

Відтак, для продовження боротьби за УПЛ в наступному сезоні "Львову" необхідна була перемога над "Рухом". Натомість будь-яка втрата очок командою Анатолія Безсмертного означала гарантований виліт в Першу лігу.

До матчу з "Рухом" футболісти "Львова" підійшли із серією з трьох поєдинків поспіль без голів. Принципове протистояння 27-го туру номінальні гості також провели без забитих м'ячів.

У кінці другого тайму футболісти "Руха" забили два голи та перемогли з рахунком 2:0. Цим результатом команда оформила вилит "Львова" до Першої ліги. Натомість "Рух" продовжує боротьбу за збереження місця в УПЛ - після перемоги над "Львовом" команда йде 13-ю.

УПЛ. 27-й тур

"Рух" — "Львів" 2:0

Голи: Сімінін (автогол), 77, Рунич, 85

Турнірна таблиця

  • 13. "Рух" – 27 (27), 28:36
  • 14. "Верес" – 27 (27), 32:40
  • 15. "Металіст" – 22 (27), 26:51
  • 16. "Львів" – 13 (27), 18:48

Що означає цей результат "Львова"

  • Другий виліт в історії з УПЛ. Уперше команда з назвою ФК "Львів" вилетіла з елітного дивізіону чемпіонату України за підсумками сезону 2008/09.
  • "Львів" гарантовано фінішує на останньому місці в УПЛ. Команда відстає на дев'ять очок від "Металіста", що йде 15-м, і має гірший показник особистих зустрічей.
  • У чемпіонаті України наразі залишається лише одна команда, що представляє "Львів" - "Рух". За три тури до кінця львівський клуб займає 13-е місце (зона перехідних матчів), має 27 очок.

Що відомо про "Львів"

  • Клуб заснований у 2006 році, після чого його розформували у 2012-му. Відновлення професійної команди відбулося у 2016 році.
  • "Львів" потрапив до УПЛ, зайнявши місце рівненського "Вереса". Перед цим львівська команда займала місце в Другій лізі України.
  • Найкращий результат "Львова" в УПЛ – шосте місце у сезоні 2018/19.
На початок