У Кропивницькому відслужили панахиду за військовими, які загинули шість років тому

У Кропивницькому відслужили панахиду за військовими, які загинули шість років тому

У Кропивницькому відслужили панахиду за військовими, які загинули шість років тому
.

Панахиду за військовими 3-го полку спецпризначення імені Святослава Хороброго, які загинули 15 липня 2014 року, відслужили у Кропивницькому. Про це Суспільному розповів єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. Загін полку, виконуючи бойове завдання, потрапив під обстріл на межі Донецької і Луганської областей. Тоді загинули дев’ятеро спец призначенців. П’ятеро з них – з Кіровоградської області.

На Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому зібрались військові, родичі та друзі загиблих. Там поховані троє бійців 3-го полку спецпризначення. Микола Алєксєєв та Іван Марков загинули 15 липня, Віктор Гаркавенко отримав того дня поранення, помер 19 липня 2014 року.

На Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому поховані Микола Алєксєєв, Іван Марков та Віктор Гаркавенко
На Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому поховані Микола Алєксєєв, Іван Марков та Віктор Гаркавенко.

Про день, коли загін потрапив під обстріл, згадав побратим загиблих Олександр. З міркувань безпеки попросив не показувати його обличчя та не називати прізвище.

”Зранку я розмовляв з Миколою Алєксєєвим. Вони знаходились біля міста Красний Партизан Донецької області Проходила операція, метою якої було взяття в кільце терористичне угрупування. Основним завданням хлопців був супровід 72-ї бригади, яка мала вийти на східні рубежі України, на кордон, щоб унеможливити постачання зброї та боєприпасів бойовикам. Буквально через годину мені зателефонував один з командирів групи і сказав, що сталась жахлива трагедія – хлопці загинули внаслідок обстрілу з боку Російської Федерації. Це зафіксували за допомогою радарів”.

Тривала панахида 30 хвилин.

Що відомо

15 липня 2014 року під час виконання загоном полку спецпризначення бойового завдання, окрім Миколи Алєксєєва, Івана Маркова і Юрія Гаркавенка, загинули Дмитро Рябий з селища Добровеличківка та Максим Вербовий з села Олексіївка Бобринецького району, Максим Бендеров з Олександрії Кіровоградської області, Юрій Коваленко з Вінницької області, Станіслав Майсеєв з Харківської і Богдан Каравайський з Черкас.

З 2014 року, на Сході України загинули 206 бійців з Кіровоградської області – розповіла речниця обласного військкомату Руслана Францішкевич.

На Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому поховані 46 бійців.

На початок