У Хмельницькому рідні полонених з «Азовсталі» розповіли, як рік жили без них

У Хмельницькому рідні полонених з «Азовсталі» розповіли, як рік жили без них

У Хмельницькому рідні полонених з «Азовсталі» розповіли, як рік жили без них
. Суспільне Хмельницький

Сьогодні, 20 травня, хмельничани, близькі яких перебувають у російському полоні або були з нього визволені, зібралися в обласному центрі в роковини виходу українських воїнів із «Азовсталі», аби розповісти, як жили цей рік. Більшість присутніх від 20 травня минулого року, за словами волонтерки Лесі Стебло, не мають жодної звістки від полонених захисників.

Чоловіка Олександри вивели з «Азовсталі» 18 травня минулого року. Рік і два дні воїн перебуває в російському полоні, і це єдине, що їй відомо, розповіла Олександра.

«Ми вже більше не просимо, ми вимагаємо, аби міжнародні організації або представники інших країн, які також підтримували евакуацію з «Азовсталі», виконали свої обов’язки, і Російська Федерація повернула наших хлопців», - говорить Олександра.

«Мій чоловік виходив з «Азовсталі», маючи два поранення, - розповідає Каріна, - Нині я не знаю місце його перебування. Відомо, що він був у важкому стані, після теракту в Оленівці йому стало ще гірше. У обмінах його немає».

рідні полонених з «Азовсталі»
Хмельничанка Надія, чоловік якої повернувся з російського полону у вересні минулого року, говорить: суспільство має підтримувати і допомагати визволеним. Суспільне Хмельницький

Рік чекає з полону нареченого хмельничанка Таїса. Звідти, розповіла, від нього немає жодної звістки: «Ми, родини військовополонених, будемо продовжувати боротьбу за їхнє життя і повернення додому всіх бійців, які нині перебувають у ворожому полоні».

Хмельничанка Надія, чоловік якої повернувся з російського полону у вересні минулого року, говорить: суспільство має підтримувати і допомагати визволеним.

«Поки хлопці в полоні, дай Бог, щоб їх скоріше звідти визволили, їхні рідні і всі інші повинні бути готовими їх зустріти. Повинні бути готовими прийняти їх такими, якими вони є, допомогти їм психологічно, повернути до нашого життя», - каже Надія.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок