В РНБО уточнили, що Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі

В РНБО уточнили, що Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі

Уточнено
Президент Володимир Зеленський
. Президент Володимир Зеленський / Фото: пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі. Про це о 10 ранку повідомила пресслужба Ради нацбезбеки і оборони.

"Президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі", — йдеться у повідомленні на сайті РНБО.

Раніше зранку 19 травня секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону "Єдині новини так прокоментував імовірність поїздки Зеленського до Японії на зустріч лідерів G7.

"Хто б сумнівався, що наш президент там не буде присутній. Ми впевнені, що наш президент буде знаходитись там, де потрібно, у будь-якій точці світу, щоб вирішувати питання стійкості нашої країни. Це перше. Друге, там будуть прийматися дуже важливі речі, тому саме фізична присутність нашого президента є важливою для того, щоб відстоювати наші інтереси — надавати чіткі пропозиції та чітку аргументацію по тих подіях, які відбуваються на території нашої країни", — сказав Данілов.

За словами Данілова, “коли людина знаходиться десь там далеко за океаном , не завжди відчуває і розуміє, що відбувається на теренах України”.

“Саме фізична присутність нашого президента є вкрай, вкрай важливою на таких заходах”, — додав Данілов.

Лідери G7 зустрічаються 19-21 травня в японському місті Хіросіма.

Про те, що президент України Володимир Зеленський особисто відвідає саміт "Великої Сімки" в Хіросімі, повідомили в п'ятницю, 19 травня, урядові джерела Японії та США, передає Kyodo.

"Це буде перша поїздка Зеленського до Азії після початку вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року. Раніше в уряді Японії повідомили, що Зеленський візьме участь у недільних дискусіях на саміті G7 онлайн", — відзначає японське ЗМІ.

Bloomberg інформує, що люди, які побажали залишитися невідомими під час обговорення конфіденційної інформації, розповіли, що "Зеленський полетить на військовому літаку США до Японії після очікуваної зупинки в Саудівській Аравії для участі в саміті Ліги арабських держав". Речник Ради національної безпеки США відмовився від коментарів.

Напередодні речник президента України Сергій Никифоров сказав Суспільному, коментуючи можливість участі президента у саміті, що "не анонсує події за участі президента".

До G7 ""Великої Сімки" входять США, Японія, Франція, Німеччина, Велика Британія, Італія та Канада.

На початок