"Збитки в 41,8 млн грн". У Сумах судитимуть колишнього гендиректора Сумського НВО та чотирьох спільників

"Збитки в 41,8 млн грн". У Сумах судитимуть колишнього гендиректора Сумського НВО та чотирьох спільників

Перед судом постане колишній гендиректор АТ “Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання” та чотири його спільники. За даними прокуратури, їхня діяльність призвела до відчуження майна об’єднання зі збитками в 41,8 млн грн.

За даними слідства, на той час генеральний директор залучив чотирьох наближених осіб, зокрема, адвоката, начальника департаменту правового забезпечення об’єднання, приватну виконавицю та свою цивільну дружину.

Відтак, за їхнього сприяння майно готелю вартістю понад 34 млн грн було продано цивільній дружині директора АТ за 19,5 млн грн.

У прокуратурі зазначили, що було виплачено лише 52 тис. грн.

Своєю чергою, приватна виконавиця, у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно змінила дані про обтяження та незаконно зняла арешт з готелю, що стало підставою для його відчуження.

Цивільна дружина директора об’єднання відповідатиме за придбання майна готелю вартістю 34,5 млн грн, сплативши за нього лише 52 тис. грн.

У такий спосіб також було реалізовано інше майно об’єднання, зокрема, операторна, генераторний цех та контрольно-пропускний пункт. Вартість зазначеного майна 7,3 млн грн, але його відчуження було здійснено за 182 тис. грн.

Дії п’яти підозрюваних кваліфікованоч. 3 ст.28/ ч. 2 ст. 364-1 та ч. 3 ст. 28/ч. 3 ст. 382 КК України як зловживання повноваженнями та невиконання судових рішень, вчиненні організованою групою. Приватна виконавиця відповідатимеч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України й за несанкціоновані дії з інформацією та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги. Адвокату також інкриміновано ч. 4 ст. 27/ ч. 3 ст. 362 та ч. 4 ст. 27/ч. 3 ст. 365-2 КК Українипідбурювання до несанкціонованих дій з інформацією та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок