29 медалей вибороли спортсмени з Хмельниччини на чемпіонаті Європи з козацького двобою

29 медалей вибороли спортсмени з Хмельниччини на чемпіонаті Європи з козацького двобою

29 медалей вибороли спортсмени з Хмельниччини на чемпіонаті Європи з козацького двобою
. Фото: Суспільне Хмельницький

29 медалей на Чемпіонаті Європи з козацького двобою вибороли підопічні школи "Самсон право". Про це Суспільному розповів заслужений тренер України Гаррій Осідлєвич. Наймолодшому учасникові змагань було сім років, найстаршому — 18.

Хмельницька команда з козацького двобою за підсумками чемпіонату України виступила на чемпіонаті Європи, котрий проходив у Італії, розповідає заслужений тренер України Гаррій Осідлевич. Його підопічні — від семи до вісімнадцяти років, каже тренер, вибороли 29 медалей.

29 медалей на Чемпіонаті Європи з козацького двобою вибороли підопічні школи "Самсон право"
29 медалей на Чемпіонаті Європи з козацького двобою вибороли підопічні школи "Самсон право". Фото: Суспільне Хмельницький

"Чемпіонат Європи проходив в Сан-Марино в Італії. Ми виступали в різних версіях. Нас було вісім людей від Хмельницької області. Взагалі було понад 300 осіб в складі збірної України. Федерація козацького двобою склали угоду з міжнародною організацією і, таким чином, наші спортсмени могли в складі великої команди виступати на цих змаганнях", — розповідає Гаррій Осідлевич.

За словами Гаррія Осідлевича, він та його підопічні виступали у різних версіях двобою.

"Однотан" — це демонстрація комплексу зі зброєю і без зброї. "Забава" — це поєдинок до першої технічної дії. І "Борня 1" — це поєдинок без зупинки, тобто, можна наносити будь-яку техніку ударів, і бокові судді оцінюють", — розповідає заслужений тренер України.

Семирічний Ілля Пальохін та його сестра Поліна вибороли на Чемпіонаті Європи призові місця
Семирічний Ілля Пальохін та його сестра Поліна вибороли на Чемпіонаті Європи призові місця. Фото: Суспільне Хмельницький

Семирічний Ілля Пальохін та його сестра Поліна вибороли на Чемпіонаті Європи призові місця.

"Я перший раз виступаю на стрічках і переміг — перше місце. Я виступаю два роки в "Самсон право" і на всіх змаганнях", — каже Ілля.

Усі здобуті медалі, каже Гаррій Осідлевич, можна з’єднати в одну.

Усі здобуті медалі з’єднують в одну велику
Усі здобуті медалі з’єднують в одну велику. Фото: Суспільне Хмельницький

"Чому так зробили. Спортсмен виступає в декількох версіях, він може з’єднати ці медалі, і таким чином зробити велику медаль", — пояснює Гаррій Осідлевич.

За словами заслуженого тренера України у школі козацького двобою займається 120 дітей віком від чотирьох до вісімнадцяти років. Чемпіонат світу, до яких готуються школа, відбудеться у вересні в Німеччині.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок