ГЕТЬМАН, SALO та ЛЯЛЬКА: які індивідуальні номерні знаки замовляють на Рівненщині. Дані сервісного центру МВС

ГЕТЬМАН, SALO та ЛЯЛЬКА: які індивідуальні номерні знаки замовляють на Рівненщині. Дані сервісного центру МВС

ГЕТЬМАН, SALO та ЛЯЛЬКА: які індивідуальні номерні знаки замовляють на Рівненщині. Дані сервісного центру МВС
. Колаж: Суспільне Рівне

З початку 2023 року на Рівненщині 23 автовласники отримали індивідуальні номерні знаки, про це повідомила речниця сервісного центру МВС Ярослава Княжинська. За її словами, торік таких було 79.

Загалом в області понад 600 автовласників мають індивідуальні номерні знаки.

"Автовласники замовляли такі написи: А7777А, V7777V, A777O, ДЖИПІК, КОЛЬКА, ЛЯЛЬКА, НОМЕРИ, ВОЛГА, ДЄД, МИХАЛИЧ, КОТЛИ, ГЕТЬМАН, ВИШНЯ, КАБАН, ДЕМБЕЛЬ, АЙБОЛІТ, СУПЕР, OPASNUY, SALO, TISTO, MOROZKO, SEDOY, ВІТАЛІК, ЧАРЛІ, ANGEL, COFFEEMAN, ONE, MMM, VIP та WOLF", — зазначила Ярослава Княжинська.

За її словами, напис на індивідуальних номерних знаках для автомобілів може містити від трьох до восьми символів: від трьох до восьми літер чи від трьох до семи літер і цифр. А от напис на індивідуальних номерних знаках для мотоциклів може містити від трьох до шести символів — від двох до п’яти літер і цифр. Літер у написі на індивідуальному номерному знакові має бути не менше ніж дві.

Скільки коштує виготовлення

"Вартість послуги виготовлення мінімального замовлення на три символи — 300 грн, а 90 грн за кожний наступний. Якщо ж ви хочете замовити графічний елемент, то він коштуватиме 500 грн. Також слід врахувати й вартість спецпродукції, а саме вартість номерних знаків для авто — це 466,44 грн та для мотоцикла — це 266,58 грн", — розповів начальник сервісного центру МВС № 5641 м. Рівне Віталій Кухарчук.

Він додав: після отримання комплекту індивідуальних номерних знаків обов’язково проводиться перереєстрація транспортного засобу.

"Вартість послуги та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу для усіх категорій коштує орієнтовно 520 грн. Самовільне закріплення номерного знаку не допускається, він має бути внесений в особливі відмітки до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу", — зауважив Віталій Кухарчук.

Також можна й перезакріпити індивідуальний номерний знак.

"Перезакріплення індивідуального номерного знаку означає передачу такого номерного знаку іншій особі або закріплення за іншим авто. Це можна зробити офлайн у будь-якому зручному сервісному центрі МВС. Власник індивідуального номерного знаку може перезакріпити його за іншим належним йому транспортним засобом або передати його іншій особі", — пояснив начальник сервісного центру МВС № 5641 м. Рівне.

Що заборонено наносити

На індивідуальних номерних знаках заборонено наносити:

  • написи та графічні елементи дискримінаційного характеру, ненормативного походження;
  • символіку, абревіатури або скорочені назви установ, організацій, підприємств без їх письмової згоди;
  • літери "Z" та "V" окремо, а також у словах написаних кирилицею замість "З", "С", "В", "Ф", які мають натяк на символіку воєнного російського вторгнення на територію України;
  • написи, зображення та символіку комуністичного, націонал-соціалістичного, нацистського, тоталітарного режиму, імітацію зображення державних символів;
  • графічний елемент, що схожий за накресленням із літерами чи цифрами;
  • імітацію зображення Державного Герба України або Державного Прапора України, державних символів інших країн та міжнародних організацій, офіційні назви органів державної влади України або їх скорочені найменування;
  • написи, в яких одночасно використовуються літери української та латинської абеток.

Тривалість виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків — до 40 днів. За словами Ярослави Княжинської, такий номер можна замовити лише як доповнення до державного номерного знаку, але не замість нього. І він буде дійсний тільки на території України.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок