"Ніхто не буде змінювати адресу лікування": міський голова Сум про об'єднання медичних закладів міста

"Ніхто не буде змінювати адресу лікування": міський голова Сум про об'єднання медичних закладів міста

В Україні в рамках реформи Міністерства охорони здоров'я відбувається процес об'єднання медичних закладів. Міський голова Сум розповів Суспільному про те, які саме лікарні у місті мають зазнати змін.

За словами міського голови, головний меседж реформи — це скорочення адміністративних витрат і підвищення якості медичної допомоги.

“Ніхто не буде змінювати адресу лікування. Всі як лікувалися — діти в дитячій лікарні, дорослі в Сумській міській лікарні № 4, міській клінічній лікарні № 1, лікарні № 5, Клінічній лікарні Святого Пантелеймона, так і залишаються на тому лікуванні. Куди направляли сімейні лікарі, так цей напрямок медичної послуги і зберігається”, - зазначив Олександр Лисенко.

Міський голова назвав медичні заклади, які міська рада запропонувала об'єднати.

“Це Сумська міська клінічна лікарня № 1 об’єднується з Сумською міською лікарнею № 4, Клінічна лікарня Святого Пантелеймона з Сумською міською клінічною лікарнею № 5. Пологовий будинок залишається над кластеромКластерний заклад охорони здоров’я — багатопрофільний лікарняний заклад, спроможний забезпечити на території госпітального кластера потребу населення в медичній та реабілітаційній допомозі при найбільш поширених захворюваннях і станах за напрямами стаціонарної медичної допомоги відповідно до переліку, визначеного Кабінетом Міністрів України. окремо і дитяча лікарня приєднується до кластера лікарень № 1та № 4, але залишається окремим об’єктом надання медичної послуги. Тільки юридично іде приєднання”, - зазначив Олександр Лисенко.

Також за словами міського голови, є імовірність, що Сумська міська дитяча клінічна лікарня св. Зінаїди може бути окремим закладом.

“На мою думку, це можна зробити. І тому нам обласна адміністрація вже направила пропозиції до Міністерства охорони здоров’я і зараз уже тільки МОЗ може вирішити, чи може воно бути — по розрахунках на утримання, на заробітну платню, на комуналку, чи може вона знаходитись по можливостях отримання відповідних пакетів окремою лікарнею. Це їхнє уже професійне бачення і професійне рішення. Якщо є така можливість, ми готові це підтримати, щоби вона була окремою, тому що в принципі сьогодні такий рівень цієї лікарні, що він дозволяє бути не просто привабливою, а на професійному рівні надавати педіатрію, дитячу послугу по лікуванню. Фаховість лікарів, рівень оснащення, рівень всіх ремонтних робіт, рівень всіх послуг, які там надаються, дозволяє це зробити. Тому що вони можуть отримати відповідну кількість пакетів, яка надасть їм можливість існувати самостійно. Тому ми готові до цього”, - зазначив міський голова.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок