У психіатричній лікарні на Одещині зафіксували спалах COVID-19

У психіатричній лікарні на Одещині зафіксували спалах COVID-19

У психіатричній лікарні на Одещині зафіксували спалах COVID-19
. Фото: Facebook/«Одеська обласна психіатрична лікарня №2»

У медика та сімох пацієнтів психіатричної лікарні №2 в селі Олександрівка, що в Лиманському районі Одеської області, діагностували COVID-19, повідомили у пресслужбі Лиманської районної державної адміністрації.

Там розповіли, що за останній тиждень у районі зафіксували зростання інфікованих COVID-19. Через це комісія ТЕБ та НС райдержадміністрації ухвалила рішення про посилення протиепідемічних заходів на території Олександрівської сільської ради.

Зокрема всі відділення психіатричної лікарні перевели у режим обсервації на 14 днів, територію закриють та будуть охороняти. Поруч із закладом тимчасово заборонили роботу кафе, барів та магазинів.

"Усі в’їзні ворота та хвіртки лікарні мають бути закриті на внутрішні та зовнішні замки. По периметру та біля воріт закладу має бути штатна охорона та встановлено попереджувальні знаки", - йдеться в рішенні комісії.

Також на території села збираються заборонити відвідування дитячих та спортивних майданчиків. Крім того не працюватиме ветеринарна лікарня та амбулаторія.

ОНОВЛЕНО

Станом на 14 липня в закладі перебувають 437 пацієнтів та 335 осіб персоналу. Хворобу підтвердили у 5 працівників та 7 пацієнтів лікарні. Про таке повідомили в пресслужбі Одеської ОДА.

Там додали, що двоє інфікованих перебувають на стаціонарному лікуванні, ще 10 лікуються вдома. Також медики взяли аналізи для ПЛР-тестування у всіх, хто контактував з хворими на COVID-19.

ОНОВЛЕНО

Карантинний режим у психіатрічній лікарні триватиме до 27-го липня у випадку, якщо до цього дня всі пацієнти із COVID-19 вилікуються. Про це повідомив виконувач обов’язків генерального директора Одеської обласної психіатрічної лікарні №2 Олександр Михайлюкович.

За його словами, в одного із п’ятьох хворих, які залишилися в психіатричній лікарні, температура 37. У інших хвороба протікає безсимптомно, але вони отримують спеціалізовану допомогу.

Олександр Михайлюкович додав, що хворі виходять на свіже повітря, втім за територію лікарні виходити заборонено.

Читайте також

На початок