Спалах COVID-19 на заводі в Одеській області: справу розслідує поліція

Спалах COVID-19 на заводі в Одеській області: справу розслідує поліція

Спалах COVID-19 на заводі в Одеській області: справу розслідує поліція
. UA:Одеса

Правоохоронці розслідують спалах захворювання на COVID-19 та порушення санітарних правил на заводі з виробництва крабових паличок "Аквафрост" у місті Чорноморськ, що на Одещині. Про це повідомив керівник Нацполіції регіону Олег Бех.

За його словами, попри наявність симптомів захворювання, люди продовжували ходити на роботу. За даними Беха, станом на 10 липня на підприємстві захворіли 36 працівників.

"Адміністрація або власники підприємства не вживали жодних заходів для того, аби працівники із COVID-19 були на лікарняному. У подальшому ця хвороба почала розповсюджуватися", – пояснив керівник Нацполіції Одеської області.

Він зазначив, що поліцейські кваліфікували подію за ч. 1 ст. 325Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. Кримінального кодексу України.

До заводу "Аквафрост" коронавірусну інфекцію, найімовірніше, занесли. Про таке розповів головний санітарний лікар Одещини Віталій Гочаров, посилаючись на результати розслідування.

"Під час епідрозслідування ми встановили, що причиною інфікування став занос інфекції, а поширенню сприяло недотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів", – запевнив Гончаров.

Нагадаємо, 26 червня Віталій Гончаров повідомив, що згідно з рішенням комісії ТЕБ на НС Чорноморської міської ради, підприємство "Аквафрост" з 24 червня тимчасово призупинило роботу. Тоді COVID-19 виявили в 11 працівників заводу.

Читайте також

На початок