Посадовець міськради Одеси захворів на COVID-19: мерію закривати не будуть

Посадовець міськради Одеси захворів на COVID-19: мерію закривати не будуть

Посадовець міськради Одеси захворів на COVID-19: мерію закривати не будуть
. Фото: Facebook, odessamedia.net

У в.о. директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олександра Ахмерова підтвердили COVID-19. Про це Суспільному розповіла його дружина, депутатка міськради Світлана Осауленко.

За її словами, вночі 8 липня у чоловіка підвищилася температура. Вранці він поїхав до лікарні, де йому зробили експертест, ПЛР-тест та рентген легенів. Експрестест інфікування не підтвердив, а інші результати обстежень, як зазначила Осауленко, були "хорошими".

Крім високої температури жодних інших симптомів у Олександра Ахмерова нібито не було. Позитивний результат ПЛР-тестування на COVID-19 посадовець отримав 9 липня.

"Зараз чоловік знаходиться в інфекційні лікарні. У нього стабільний стан, температура 37.5, на такому рівні, йому колять якісь жарознижувальні препарати. Я ж зателефонувала всім, з ким ми контактували, кого згадала. Усі поїхали також робити ПЛР-тести", – зазначила Світлана Осауленко.

Також вона опублікувала допис на своїй сторінці у Facebook, в якому попросила всіх, хто контактував із її родиною, здати тест на COVID-19.

Осауленко також наголосила, що її чоловік ретельно дотримувався протиепідемічних заходів та не контактував із людьми, які були за кордоном.

"Він, напевно, єдиний, хто з перших днів почав ходити у масках та рукавичках. Він дуже боявся цієї ситуації, він точно розумів, що вірус є. Ставився до цього серйозно. На роботі він у кабінет людей не пускав, змушував розмовляти на порозі аби не контактувати. Тому, що саме могло це спровокувати, ніхто сказати не може", – розповіла Світлана.

Зазначимо, 9 липня сторінку Олександра Ахмерова у Facebook позначили у дописі зі святкування дня народження дружини депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського. На світлинах люди, зокрема і сам Ахмеров, без масок, обіймаються, та не дотримуються соціальної дистанції. На сторінці авторки допису вказано, що її день народження 4 липня.

Посадовець міськради Одеси захворів на COVID-19: мерію закривати не будуть
Facebook / Светлана Счастливая

Дружина Ахмерова додала, що 9 липня також зробила ПЛР-тест, результати якого має отримати до 13 липня. Наразі вона перебуває вдома на самоізоляції. Вона зазначила, що симптомів хвороби не відчуває, однак слідкує за температурою.

Суспільне звернулося за коментарем до Одеської міської ради аби дізнатися, чи планують закривати мерію. Однак начальниця відділу зв'язків із ЗМІ Наталя Мальцева відповіла, що нічого не знає про інфікування Ахмерова.

Пізніше вона перетелефонувала та повідомила, що у міськраді посилять карантинні заходи, зокрема, засідання планують проводити дистанційно та зменшать кількість людей на нарадах до 5 осіб.

Читайте також

На початок