Полишив навчання і пішов боронити Україну. У Кропивницькому попрощались з 20-річним бійцем

Полишив навчання і пішов боронити Україну. У Кропивницькому попрощались з 20-річним бійцем

Полишив навчання і пішов боронити Україну. У Кропивницькому попрощались з 20-річним бійцем
. Олександр Давидов. Фото: Кропивницької міськради

Кропивничанин Олександр Давидов, бувши студентом другого курсу університету, з перших днів повномасштабної війни пішов у київську тероборону, після взяв академвідпустку — і воював на фронті. Загинув в Бахмутському районі, розповіла Суспільному Наталія Чередніченко — директорка кропивницькому ліцею, де навчався хлопець. З бійцем попрощались у його рідному місті.

Прощались з Олександром Давидовим у Кропивницькому на Далекосхідному кладовищі. Бійці протитанкового батальйону 3-ої окремої штурмової бригади на честь свого загиблого побратима виконали "Молитву Українського націоналіста".

"Коли одного разу я запитав, який в нього музичний смак, він сказав: "Я просто не слухаю музику". То що ти слухаєш? "Спів пташок". Сашко сказав, що жива природа – це єдина музика, яку він може слухати", — розповів товариш Максим Данільченко.

Взяв академвідпустку та воював на фронті. У Кропивницькому попрощались з 20-річним захисником
Бійці протитанкового батальйону 3-ої окремої штурмової бригади на честь свого загиблого побратима виконали "Молитву Українського націоналіста". Фото: Суспільне Кропивницький

Олександр Давидов мав вольові риси характеру з дитинства, пригадала його перша вчителька Олена Єрьоменко: "Я пам’ятаю Сашка, коли він вперше прийшов до нашого класу. Він був дуже врівноваженим, спокійним, чемним, вихованим хлопчиком. Цікавився історією. Завжди мав свою думку. У старших класах брав участь у конкурсах, які присвячені вивченню історії рідного краю. І тому для мене не було несподіванкою, коли він брав участь у військових подіях".

Після 8-го класу хлопець навчався у кропивницькому ліцеї "Науковий", розповіла його директорка Наталя Чередніченко. Після вступив до омріяного університету імені Тараса Шевченка в Києві на спеціальність "Політологія".

"З перших днів російського вторгнення будував барикади, служив в бригаді київської тероборони. Потім, коли багато хто з його однолітків повернувся на навчання, він узяв академвідпустку і цілеспрямовано добивався, щоб його взяли в частину, що діє".

На передовій Олександр Давидов був водієм 3-го відділення протитанкових ракетних комплексів. Загинув 20-річний боєць 8 травня від кулеметної черги, штурмуючи ворожу позицію біля міста Часів Яр Бахмутського району. Цю інформацію Суспільному надав керівник пресслужби міськради Сергій Якунін.

На початок