Компенсаторні заняття для школярів: як наздоганяють знання після року дистанційки у черкаській школі

Компенсаторні заняття для школярів: як наздоганяють знання після року дистанційки у черкаській школі

Марафон
Компенсаторні заняття для школярів: як наздоганяють знання після року дистанційки у черкаській школі
. Суспільне Черкаси

Компенсаторні літні заняття для учнів усіх класів розробляють вчителі черкаської спеціалізованої школи №28. Про це розповіла Суспільному директорка Тетяна Скорик.

Все для того, аби діти, які частину року навчалися дистанційно, поліпшили знання зі шкільних предметів. 10-11 класи цієї школи рік навчалися дистанційно, решта поєднували обидві форми.

Опановували математику весь рік дистанційно учні 11 класу. Нині готуються до мультитесту, пояснила вчителька Валентина Горбенко:

"Ті діти, які вмотивовані, і знають, що їм потрібна математика і вони хочуть вступити на бюджетну форму навчання в Україні, то ті діти навчаються. Щоп'ятниці у нас ходять діти на факультативні заняття".

Як наздоганяють знання після року дистанційки
Суспільне Черкаси

Учень Даніїл Дерновий разом із батьками вирішив рік навчатися вдома, дистанційно:

"Ми вважаємо, що зараз така ситуація, що безпечніше залишатися вдома. Також я маю сестричку, за якою наглядаю. І це було рішення і батьків, і моє. Кожен сам контролює свої знання і кожен сам несе за це відповідальність: що в школі, що вдома".

"Більшість дітей та й батьків приваблює те, що у них є більше можливості вільно планувати і ефективно використовувати свій час для підготовки до важливого в їхньому житті іспиту. У нашому випадку ми справляємося, діти самоорганізовані, ми, звісно, як батьки, теж контролюємо, Слава Богу в них вдається – суттєвої різниці не бачимо. Єдине, що не вистачає спілкування живого", — зауважила мама одинадцятикласника Наталія Цимбаліст.

Учні навчалися за змішаною формою, оскільки два сховища здатні вмістити чотири сотні дітей, а у школі навчається — 1 200, прокоментувала директорка спеціалізованої школи №28 Тетяна Скорик:

"Але ми зробили тиждень через тиждень, змішано. Початкова школа навчається систематично, середня школа навчається змішано: тиждень через тиждень усі ходять до школи".

Для старшокласників пропонують очні уроки із певних предметів у другу зміну:

"Ми хочемо зробити у червні на три тижні компенсаторні заняття додаткові для того, щоб надолужити ті теми, які найбільш важливі, де у дітей прогалини. Але разом з тим опитування показало, що 35% батьків написали, що відвідувати такі заняття не будуть і пропонують, щоб вчителі дали просто перелік тем, можливо, ми їх улітку опрацюємо самостійно".

Як наздоганяють знання після року дистанційки
Суспільне Черкаси

Батько другокласниці однієї із черкаських шкіл Віталій Смірнов розповів, що доводилося протягом року постійно перелаштовуватися з одного формату навчання на інший:

"Різний режим: вставати раніше, вставати пізніше, але загалом можна адаптуватися і, в принципі, критичних змін я не відчув. Єдине, чого їй не вистачає – це соціуму. Зважаючи на війну в країні, то я вважаю, що рік пройшов більш-менш нормально саме в цій ситуації".

У 11 класі Черкаської санаторної школи троє учнів навчалися дистанційно перший семестр, серед них — Олександра Мудрицька:

"З другого семестру у нашій школі почалось обов'язкове очне навчання, і я вийшла до школи. Як на мене, навчання у звичному форматі має більше плюсів, тому що ти концентруєшся на уроці все-таки, коли вчитель стоїть перед тобою, а також це спілкування з однокласниками, оскільки ми вже завершуємо наше шкільне життя".

"Діти, коли вивчають інформатику, особливо у класі інформаційних технологій, їм обов’язково потрібні комп’ютери і комп’ютери непогані для того, щоб мати можливість зробити ті чи інші проєкти. Вдома такої можливості у багатьох немає", — пояснила вчителька інформатики Ліна Бондаренко.

Як наздоганяють знання після року дистанційки
Суспільне Черкаси

За словами директорки санаторної школи Людмили Шарапи, 695 дітей відвідують школу щодня, дистанційно навчається – 75, вони перебувають поза межами області. Всі класи з 1 вересня вийшли на навчання до школи, бо змогли підготувати укриття.

"Коли був карантин, то діти навчалися дистанційно і з вересня педагогічному колективу довелося надолужувати ті знання і ті прогалини, які були під час дистанційного навчання. У нас діти не тільки навчаються, а й лікуються. Звичайно, лікувальний процес не може бути дистанційним, а діти протягом року повністю отримували весь комплекс лікувально-реабілітаційних медичних процедур", — розповіла Людмила Шарапа.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок