Окупанти здійснили комплексну атаку на Київ із різних напрямків одночасно — КМВА

Окупанти здійснили комплексну атаку на Київ із різних напрямків одночасно — КМВА

Оновлено
Політ ракети
. Політ ракети. Фото ілюстративне: Генеральний штаб ЗСУ

У ніч проти 16 травня окупанти здійснили комплексну атаку на Київ із різних напрямків одночасно, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. Були застосовані БпЛА, крилаті ракети та, ймовірно, ракети балістичного типу.

Тривога у Києві цієї ночі лунала двічі: з 2:25 до 4:03 і 4:22 до 5:33.

"Вона була винятковою за своєю щільністю — максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", — зазначили у КМВА.

За попередьною інформацією, переважна більшість російських цілей в повітряному просторі Києва була виявлена і знищена. Попередьно, зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

Найбільші пошкодження в Солом’янському районі — там було загорянння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. В решті районів пошкодження не суттєві — у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону.

Наразі інформації щодо потерпілих немає, повідомили в КМВА.

Під час нічної повітряної атаки на Київ в Шевченківському районі на територію зоопарку впали уламки ракети, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За даними Кличка, у Соломʼянському районі, попередньо, внаслідок падіння уламків ракети сталося загоряння кількох авто. Ушкоджена будівля площею 200 м кв.

У Дарницькому районі столиці внаслідок падіння уламків ракети, пошкоджені два автомобілі, повідомив пізніше Кличко. Інформація про постраждалих не надходила.

Близько четвертої ранку Кличко також повідомив, що, за попередньою інформацією, в Соломʼянському районі троє потерпілих. У Оболонському, де впали уламки, постраждалих немає.

У лісопарковій зоні в Дарницькому районі столиці, за даними мера, сталося падіння уламків БПЛА, без загоряння.

О 4:31 мер столиці повідомив, що південніше Борисполя сили ППО працюють по БПЛА.

Пізніше ДСНС оприлюднила фото ліквідації наслідків нічного удару по столиці.

У столичному зоопарку внаслідок падіння уламків ніхто не постраждав, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"На щастя, ніхто з тварин та працівників не постраждав. Загоряння не було. Уламком ракети пошкодило зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали", — написав Кличко.

На початок