Булінг у школі на Оболоні: поліція перевіряє інформацію, вчительку звільнено

Булінг у школі на Оболоні: поліція перевіряє інформацію, вчительку звільнено

Доповнено
Булінг у школі на Оболоні: поліція перевіряє інформацію, вчительку звільнено
. Фото ілюстративне: Суспільне

У Києві поліцейські перевіряють інформацію щодо булінгу дітей учителем столичної школи. На повідомлення відреагували в Оболонській РДА. У навчальному закладі призначено перевірки. Учительку звільнено.

Як інформує відділ комунікації поліції Києва, на спецлінію "102" надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що вчитель молодшої школи №216 начебто дозволяє собі зухвале ставлення до дітей, залякує та ображає.

Інформацію про подію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Оболонського управління поліції. За результатами перевірки діям педагога буде надано правову кваліфікацію.

Голова Оболонської райдержадміністрації Кирило Фесик у мережі Facebook розповів про перші результати перевірки випадку булінгу учнів педагогинею Спеціалізованої школи № 216.

Як зазначив керівник району, батьки школярів підтвердили повідомлення про цькування дітей. Учителька початкових класів, щодо якої були заяви про знущання над учнями, звільнена.

Для вивчення проблеми булінгу в цій школі продовжує працювати комісія Управління персоналу та правового забезпечення Департаменту освіти і науки КМДА. Кирило Фесик зазначив, що після вивчення ситуації будуть ухвалені подальші кадрові рішення.

Що відомо про випадки булінгу та відповідальність за це правопорушення в Україні

Закон, який визначає поняття "булінг" та його ознаки, набув чинності в Україні у січні 2019 року. До початку повномасштабної війни суди першої інстанції розглянули 978 справ про цькування. Таку інформацію на запит Суспільного надав освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

У випадку визнання педагога винним у булінгу (цькуванні) учасника освітнього процесу, йому загрожує штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Батьки хлопчика, на якого кричала та кілька разів ударила вчителька у школі на Закарпатті, відмовилися від будь-яких претензій до вчительки.

На Хмельниччині батьки подали позов до суду на вчительку за булінг.

На початок