Україна здобула 15 нагород на міжнародному турнірі з параатлетики в Італії: усі медалі збірної

Україна здобула 15 нагород на міжнародному турнірі з параатлетики в Італії: усі медалі збірної

Україна здобула 15 нагород на міжнародному турнірі з параатлетики в Італії: усі медалі збірної
. Володимир Пономаренко, фото: Національний комітет спорту інвалідів України

Українські параатлети здобули шість нагород найвищого ґатунку.

Збірна України з параатлетики завершила виступи на міжнародному турнірі в Італії. У межах турніру "синьо-жовті" здобули 15 нагород різного ґатунку.

Міжнародний рейтинговий турнір з легкої атлетики паралімпійські збірні провели у італійському місті Єзоло. Загалом у змаганнях взяли участь команди з 71 країни світу. Збірна України на турнірі складалася з 16 параатлетів.

Змагання у Італії тривали з 12-го по 14 травня. У кожному зі змагальних днів "синьо-жовті" здобували нагороди.

У межах рейтингового турніру в Єзоло українські параатлети вибороли 15 нагород, шість з них найвищого ґатунку. Окрім цього, збірна здобула три срібних та шість бронзових медалей.

Усі нагороди збірної України з параатлетики

  • "золото": Володимир Пономаренко (штовхання ядра, метання диска, клас F11-F13), Роман Новак (метання списа, клас F35-F37), Марія Помазан (штовхання ядра, клас F35-F37), Владислав Загребельний (біг на 100 метрів, клас T37), Оксана Зубковська (стрибки у довжину, клас T11-T12)
  • "срібло": Олександр Дорошенко (штовхання ядра, клас F38-F46), Андрій Кондратюк (біг на 200 метрів, клас T44), Владислав Загребельний (стрибки у довжину, клас T36-T38)
  • "бронза": Олександр Литвиненко (стрибки у довжину, біг на 100 метрів, клас T36-T38), Олександр Дорошенко (метання дискка, клас F37-F38), Віктор Легкодух (штовхання ядра, клас F53-F54), Валерія Янголь (біг на 200 метрів, клас T35), Владислав Загребельний (біг на 100 метрів, клас T36-T38)

Найбільшу кількість медалей у складі збірної України здобув Владислав Загребельний – три ("золото" - біг на 100 метрів, "срібло" - стрибки у довжину та "бронзу" - біг на 100 метрів). А ось Володимир Пономаренко єдиним з українців виборов дві золоті нагороди – перше місце у штовханні ядра та метанні диска. Також мультимедалістом турніру став Олександр Дорошенко ("срібло" та "бронза").

Збірна України та параатлетика: що відомо

  • У березні збірна України здобула 24 нагороди на Гран-прі з параатлетики в Дубаї.
  • У травні трибунал Міжнародного паралімпійського комітету задовільнив апеляцію щодо призупинення членства Росії та Білорусі.
  • На початку травня у Львові пройшла українська кваліфікація Ігор нескорених, де також відбувся відбір у легкій атлетиці.
На початок