Заборона працювати після 23:00. Підприємці Херсонщини перекривали Антонівський міст

Заборона працювати після 23:00. Підприємці Херсонщини перекривали Антонівський міст

Заборона працювати після 23:00. Підприємці Херсонщини перекривали Антонівський міст
. Суспільне Херсон

12 липня на Херсонщині власники нічних клубів та розважальних закладів області зібралися, щоб перекрити Антонівський міст, протестуючи проти заборони працювати після 23-ї години. Акцію анонсували у соцмережах.

Люди на мосту почали збиратися до 17-ї поблизу кафе "Наїрі" збоку Олешок. Також на міст прибула патрульна поліція.

мітинг
Суспільне Херсон

Володимир Солдатський приїхав підтримати акцію, його заклад у Залізному порту. 11 липня його змусили закритися, коли у кафе було багато людей, - говорить чоловік.

"Ми сюди приїхали, тому що відношення влади нас обурює. Ми курортний регіон. У нас 40 днів роботи. У нас оренда. Ми вклали гроші. І за один день нам пропонують викинути нашу продукцію, яку ми купили, звільнити персонал, який приїхав з різних регіонів заробити гроші, і все це відбулося миттєво. Вчора була постанова. Сьогодні прийшли і всіх оштрафували. І це тільки в Херсонській області, хоча інші регіони працюють і все у них нормально", - розповів Володимир Солдатський.

Тетяна Перепелко прийшла на акцію - вона працює у закладі в Херсоні. ВікторіяВасильєва – власниця нічного караоке-бару. Говорить, прийшла на протест, бо немає іншого виходу.

"До цього у нас були великі втрати. І тепер знову закривати? Вірус після 23-ї більше буде людей вбивати та інфікувати чи як? Люди ходять по ринках, у транспорт пускають скільки завгодно людей. Якщо закон один для всіх – закрийте тоді магазини? Закон один для всіх чи тільки для окремих людей?", - розповіла Вікторія Васильєва.

Станіслав приїхав на акцію, говорить, у нього заклад, який працює лише вночі. Після 23-ї люди тільки збираються. Він додав, до цього часу – може один стіл, може два зайняті.

мітинг
Суспільне Херсон

Поговорити з протестувальниками приїхав перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій:

"Їм було запропоновано ініціативній групі. І це заявив у соцмережах голова ОДА, він чекає на ініціативну групу. Щоб обговорити це питання щодо листа на кабінет міністрів про врегулювання цього саме в Херсонській області. Я бачу, що нас не почули, все ж таки вийшли на дорогу".

Люди вийшли на дорогу та перекрили проїзд. О 17-й на мосту жвавий рух машин, оскільки цією дорогою з моря повертаються додому після вихідних херсонці та гості області. Деякі машини мітингувальники пропускали. Олександр Говорун начальник херсонського відділу поліції розповів, що офіційної заяви з приводу акції до поліції не надходило, дізналися із соцмереж та прибули на місце. В результаті перемовин мітингувальники розблокували магістраль.

мітинг
Суспільне Херсон

Начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун розповів, що правоохоронці забезпечують безпеку під час масової акції:

"Тут перед мостом зібралися громадяни, які заблокували транспортну магістраль. Шляхом того, що вони ходили по пішохідному переходу. Працівники поліції вчасно зреагували та не допустили якихось конфліктів та порушень публічної безпеки".

По завершенні акції ініціативна група поїхала зустрітися з головою ОДА Юрієм Гусєвим та обговорити можливості звернення до уряду з пропозицією переглянути обмеження.

В результаті зустрічі Юрій Гусєв розповів, що він переслав міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку своє звернення з приводу цієї ситуації, аналогічний документ він направив до Кабміну 10 липня.

Олена Протопопова, В'ячеслав Ходус.

Що відомо

  • 12 липня 2020 року о 17:00 власники нічних закладів, які розташовані у містах та на узбережжі Чорного моря Херсонської області, планували провести протестний мітинг і перекрити Антонівський міст. Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв просив людей цього не робити.
На початок