У Рівному продають картини художників, щоб допомогти бригаді ЗСУ

У Рівному продають картини художників, щоб допомогти бригаді ЗСУ

У Рівному продають картини художників, щоб допомогти бригаді ЗСУ
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному відбулося відкриття благодійної виставки-продажу "Разом до перемоги". Вона вмістила понад три десятки картин художників Леоніда Ковриги та Антона Весельського. Вилучені гроші з продажу картин спрямують на потреби 3 стрілецької роти 56 батальйону 104 бригади ЗСУ, повідомили організатори. Триватиме виставка два місяці.

12 травня у залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття благодійної виставки-продажу "Разом до перемоги". Вона вмістила 35 картин місцевих художників Леоніда Ковриги та Антона Весельського.

"Знаю особисто Леоніда Ковригу, він досить позитивна, творча людина. Він дуже швидко працює, був декілька раз присутній на планерах в нас на Рівненщині. Мені подобається його живопис, такий експресивний, динамічний, колористичний", — розповідає відвідувач виставки, фотохудожник Олександр Харват.

Леонід Коврига народився на Рівненщині, зараз живе та працює у Львові. Серед його робіт, зокрема, натюрморти та жанрові сцени.

У Рівному продають картини місцевих художників, травень 2023 року
"Стара хата", Леонід Коврига. Фото: Суспільне Рівне

Покійний Антон Весельський частину свого життя працював лісником на Рівненщині. Серед його робіт — лісові пейзажі.

У Рівному продають картини місцевих художників, травень 2023 року
"Вдале полювання", Антон Весельський. Фото: Суспільне Рівне

"Він народився у 1936 році, війна застала його ще дитиною. За його спогадами, коли йшли солдати селом, він сидів, малював просто палкою на піску. Один з військових затримався, дочекався, доки він домалює, дістав папір і олівці, подарував цій дитині й сказав, що ти будеш малювати. Це стало для нього відправною точкою", — каже кураторка виставки Тетяна Міненко.

50% грошей з продажу картин Леоніда Ковриги та 100% з продажу робіт Антона Весельського спрямують на потреби 3 стрілецької роти 56 батальйону 104 бригади ЗСУ.

"Склалося так, що велика кількість чоловіків з колективу музею призвані до лав Збройних сил, дехто пішов добровольцями з перших днів. Вирішили надати безпосередньо цільову допомогу, що ми точно знаємо, що воно піде за призначенням. Є певні потреби, вони озвучені", — додає Тетяна Міненко.

Виставка триватиме два місяці.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок