Зеленський: "Моя думка була, що "Євробачення" має відбутися в одній із держав, яка має з нами спільні кордони"

Зеленський: "Моя думка була, що "Євробачення" має відбутися в одній із держав, яка має з нами спільні кордони"

Зеленський: "Моя думка була, що "Євробачення" має відбутися в одній із держав, яка має з нами спільні кордони"
. Колаж Суспільне Культура

67-й Пісенний конкурс "Євробачення" цьогоріч приймає Велика Британія в місті Ліверпуль. В інтерв'ю для ВВС президент України Володимир Зеленський розповів про те, чи шкодує він, що Україна не змогла прийняти конкурс "Євробачення" по праву своєї перемоги та про те, в яких сусідніх країнах він пропонував його провести.

На питання, наскільки він розчарований тим, що Україна не можете прийняти "Євробачення", Зеленський відповів:

"Скажу вам відверто: прикро, що на нашій землі гинуть наші люди. Мені здається, що це пріоритет. І сумно, що життя буває іншим. Але ми знаємо, заради чого ми боремося".

Президент зауважив, що, звісно, було б чудово, якщо б конкурс "Євробачення" відбувся на українській землі, але через ситуацію з війною він відбувається в Британії. Також розказав, що сподівався, що конкурс відбудеться в якійсь із сусідніх держав з Україною:

"Я дуже поважаю Британію, суспільство і прекрасна держава. Моя думка з самого початку була, що якщо ми не можемо прийняти "Євробачення", воно має відбутися в одній із держав, яка має з нами спільні кордони, як Словаччина чи Польща, чи якась інша держава, куди наші люди можуть поїхати і де б це було дуже близько. Адже зараз у Польщі проживає кілька мільйонів українців.

Хотілося б залишити це відчуття, що життя продовжується, тому що ми боремося за найголовніше: за людей, за життя.

Я зв'язувався з людьми, які приймають рішення щодо "Євробачення". Ну, в них інший погляд на це. Але тим не менш головне, що відбувається конкурс. Мені здається, що фанатів у конкурсу дуже багато, тож нехай демонструють свої таланти".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок