У першому місті на Рівненщині повністю перейшли на е-квиток в транспорті. Що показав тиждень роботи

У першому місті на Рівненщині повністю перейшли на е-квиток в транспорті. Що показав тиждень роботи

У першому місті на Рівненщині повністю перейшли на е-квиток в транспорті. Що показав тиждень роботи
. Фото: Костопільська міська рада

У Костополі на Рівненщині за перший тиждень дії е-квитка пасажири здійснили понад 9 тисяч поїздок громадським транспортом. Таку статистику отримали з 1 по 7 травня. Місто стало першим в області, де запровадили повністю безготівковий розрахунок. Начальник управління інфраструктури Дмитро Гаврилюк розповів Суспільному, як користуватися електронним квитком та які його переваги.

Після запровадження у Костополі електронного квитка, з 1 по 7 травня, пасажири здійснили 9 006 поїздок, з них 3 213 пільговиків та 711 учнів. Завдяки цій системі тепер можна відстежувати статистику перевезень, зазначив начальник управління інфраструктури Дмитро Гаврилюк:

"Ми тепер маємо чітку статистику перевезень, які здійснюється в міському пасажирському транспорті. Бачимо класифікацію, тобто яка пільгова категорія користується транспортом найбільше, в які дні, навіть на яких зупинках, в який період доби тощо. Тобто, ми тепер маємо повну статистику пасажиропотоку у місті Костопіль. Ми мусимо йти в ногу з часом".

У Костополі курсують п'ять комунальних транспортів, приватних перевізників у місті немає.

"Закуплено шість автобусів, проте курсують п'ять маршрутів — один автобус резервний. Кількість автобусів не зменшилася. Ми плануємо з 1 червня один маршрут змінити вже по завершенню навчального року, щоб захопити інші мікрорайони нашого містечка. Система дає зрозуміння, як воно повинно бути, які мікрорайони залучати, чи користуються мешканці тих чи інших мікрорайонів послугою", — говорить Дмитро Гаврилюк.

Як працює безготівкова оплата за проїзд

Е-квиток передбачає лише безготівковий розрахунок, готівковою розрахуватися не можна. Вартість проїзду — 11 грн, всі пільговики можуть їздити безкоштовно, а учні — за 8 грн.

"З введенням електронного квитка пільговики можуть користуватися безоплатним проїздом, отримавши картку у ЦНАПі. Немає обмежень, хоч цілий автобус може їхати пільговиків. На сьогодні у нас період адаптації, більшості тих, хто користується — подобається. З пільговою картою доступно 11 безкоштовних поїздок на місяць. Люди звикають до цієї до цієї інновації", — зазначив Дмитро Гаврилюк.

Варіантів розрахунку може бути декілька:

  • банківською карткою;
  • мобільним телефоном, в якого є NFC;
  • мобільним додатком, на який поповнюється рахунок;
  • пластиковою карткою, яку можна придбати у терміналі самообслуговування.

Адреси терміналів самообслуговування, де можна придбати електронний квиток:

  • вул. Незалежності, 7;
  • вул. Грушевського, 22 А;
  • вул. Грушевського, 27.

Щоб отримати пільговий е-квиток, потрібно звернутися до ЦНАПу Костопільської міської ради.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок