Мер Рівного створив Мультидисциплінарну команду для людей у скруті. Чим вона займатиметься

Мер Рівного створив Мультидисциплінарну команду для людей у скруті. Чим вона займатиметься

Офiцiйно
Мер Рівного створив Мультидисциплінарну команду для людей у скруті. Чим вона займатиметься
. Pixabay

У Рівненській громаді міський голова створив Мультидисциплінарну команду, відповідне розпорядження з'явилось на сайті мерії. Її члени допомагатимуть жителям, які опинилися у складних життєвих обставинах. З кожною категорією працюватиме окрема команда, яка складатиметься з людей потрібних профілів, розповів Суспільному директор міського департаменту соціальної політики Сергій Черній.

Мультидисциплінарна команда створена "з метою екстреного реагування на окремі випадки та здійснення виїздів за місцем проживання/перебування мешканців громади, які опинились у складних життєвих обставинах і не в змозі самостійно їх подолати", — йдеться у розпорядженні.

З ким працюватиме Мультидисциплінарна команда

Робота членів Мультидисциплінарної команди переважно стосуватиметься одиноких людей похилого віку, які не стоять на обліку в терцентрі, пояснив Суспільному Сергій Черній:

"Коли щось трапляється з одинокими людьми, людьми похилого віку, сусіди не знають, кого викликати, що робити. В таких випадках Мультидисциплінарна команда буде виїжджати, там будуть представники від терцентру, охорони здоров'я, поліції, муніципальна варта. І будемо вирішувати, що робити — чи терміново госпіталізувати, чи збирати документи і далі лікувати, шукати родичів або оформлювати в інтернатні заклади, якщо ця людина одинока і в неї є таке бажання".

У складі команди, згідно з розпорядженням, 12 людей: десятеро жінок і двоє чоловіків. Керівницею команди призначена заступниця мера з гуманітарних питань Марина Кузмічова.

Станом на початок травня 2023 року в терцентрі на обліку, за словами Сергія Чернія, стоїть приблизно 1200 одиноких людей похилого віку.

"Їх обслуговують наші працівники. А є такі, які не обслуговуються — або не хочуть, або є якісь інші причини. Тоді до них виїжджатиме Мультидисциплінарна команда, щоб оперативно вирішити їх питання", — каже посадовець.

Крім одиноких людей та людей похилого віку, команда працюватиме також з іншими категоріями:

"До прикладу, де є насильство в сім'ї. Для кожної категорії людей, які опинились у складних життєвих обставинах, буде своя Мультидисциплінарна команда, яка складатиметься з людей потрібних профілів".

Завдання команди

Основними завданнями Мультидисциплінарної команди є:

  • реагувати на випадки щодо виявлення таких людей;
  • організовувати допомогу та соціальний супровід;
  • інформувати про послуги (медичні, соціальні, психологічні, правові) тощо.

До роботи та виїздів залучатимуть представників Нацполіції, медпрацівників тощо.

Куди звертатися

Про людей, які опинились в складних життєвих обставинах, можуть повідомляти сусіди, далекі родичі, голови ОСББ або поліція. Для цього потрібно звернутися у департамент соцполітики або до територіального центру.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок