Ексочільнику сільської ради в Сумському районі, адвокату та реєстраторці повідомили про підозру у земельних оборудках

Ексочільнику сільської ради в Сумському районі, адвокату та реєстраторці повідомили про підозру у земельних оборудках

5 травня колишньому голові однієї з сільських рад Сумського району, адвокату та державному реєстратору обласна прокуратура повідомила про підозру. Вони завдали збитки державі в розмірі 13, 5 млн грн, йдеться на сайті прокуратури.

За даними слідства, підозрювані, за попередньою змовою вирішили зробити оборудки із земельною ділянкою державної власності площею 4, 1 га та розташованими на ній об’єктами інфраструктури. Йдеться про санаторій-профілакторій зі спорудами та будівлями, який знаходиться в Сумському районі поблизу річки Псел.

Ексочільнику сільської ради в Сумському районі, адвокату та реєстраторці повідомили про підозру у земельних оборудках
Фото Сумської обласної прокуратури

За своїм планом підозрювані, нібито на загальних зборах ГО "Спілка інвалідів" прийняли рішення створити підприємство, керівник якого, за посередництва адвоката, звернувся до сільської ради із заявою про передачу їм у постійне користування зазначеної землі разом з об’єктами.

Сільська рада не мала повноважень розпоряджатись цією землею. Однак, очільник села виніс питання на голосування і рішенням сесії в липні 2020 року земельну ділянку передали в постійне користування підприємству. Потім, зазначає прокуратура, сільський голова підробив рішення сесії про прийняття зазначеної земельної ділянки в комунальну власність. За аналогічної процедури у жовтні 2020 року вищевказані об’єкти прийняті в комунальну власність та передані підприємству на праві господарського відання.

Після цього керівник підприємства звернувся до реєстраторки, яка провела державну реєстрацію права власності, змінивши державну форму власності на комунальну. Також вона провела державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою та об’єктами інфраструктури за підприємством.

Згідно з висновком експерта, своїми діями підозрювані завдали збитки державі в розмірі 13, 5 млн грн. На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру керівнику підприємства, яке отримало права постійного користування земельною ділянкою та об’єктами інфраструктури.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок