Україна здобула дев'ять медалей на престижному турнірі з боксу у Чехії

Україна здобула дев'ять медалей на престижному турнірі з боксу у Чехії

Україна здобула дев'ять медалей на престижному турнірі з боксу у Чехії
. Збірна України з боксу, фото: Федерація Боксу України

"Синьо-жовті" здобули три нагороди найвищого ґатунку.

Україна здобула дев'ять нагород на турнірі з боксу у Чехії. Змагання рівня гран-прі відбулись у місті Усті-над-Лабем.

Гран-прі в Усті-над-Лабем став останнім турніром перед початком Європейських ігор у Польщі. У межах змагання були розіграні 13 комплектів нагород серед чоловіків та жінок.

Загалом на турнір у Чехії заявились 18 збірних, однак після протесту підрозділу етики IBA, Бразилія, Південна Корея, Польща та Франція відкликали свої команди. "Синьо-жовті" взяли участь у змаганнях у складі 13 спортсменів: сім у чоловічих категоріях та шість – у жіночих.

До складу збірної на гран-прі в Усті-над-Лабем увійшов чемпіон Європи 2017 року та віцечемпіон Олімпіади у Токіо в 2021 році – Олександр Хижняк. Капітаном чоловічої команди на турнірі став бронзовий призер Євро-2022 Дмитро Замотаєв. У підсумку ці боксери принесли чоловічій команді "золото" змагань у Чехії. Переможницею турніру у жіночих змаганнях серед українських боксерок стала чинна чемпіонка Європи Тетяна Коб.

Окрім золотих медалей, збірна України на турнірі в Усті-над-Лабем здобула одне "срібло" та п'ять бронзових нагород. Таким чином, "синьо-жовті" перед стартом Європейських ігор-2023 здобули дев'ять медалей.

Усі медалі України в Усті-над-Лабем

  • "золото": Тетяна Коб (50 кг), Дмитро Замотаєв (51 кг), Олександр Хижняк (80 кг)
  • "срібло": Олег Чулячеєв (57 кг)
  • "бронза": Інна Статкевич (54 кг), Марія Бова (66 кг), Анастасія Черноколенко (75 кг), Сергій Горсков (92 кг), Дмитро Ловчинський (понад 92 кг)

Здобувши дев'ять нагород Україна посіла друге місце у загальному медальному заліку турінру. Переможцем за цим показником стала Ірландія, боксери якої стали чемпіонами у шести категоріях.

Медальний залік гран-прі в Усті-над-Лабем

  • 1. Ірландія: 6 "золото" + 1 "срібло" + 0 "бронза" = 7
  • 2. Україна: 3 + 1 + 5 = 9
  • 3. США: 2 + 2 + 4 = 8
  • 4-5. Вельс: 1 + 1 + 0 = 2
  • 4-5. Німеччина: 1 + 1 + 0 = 2

Що відомо

  • Європейські ігри 2023 року пройдуть з 21 червня по 2 липня у Кракові. У межах боксерських змагань у Польщі також будуть розіграні медалі в "олімпійських категоріяхЧоловіки – 51 кг, 57 кг, 63.5 кг, 71 кг, 80 кг, 92 кг, понад 92 кг, жінки – 50 кг, 54 кг, 57 кг, 60 кг, 66 кг, 75 кг.".
  • На Європейських іграх 2019 року збірна України була представлена 13 боксерами, чотири з яких здобули медалі: Олександр Хижняк та Віктор Вихрист виграли "золото", Микола Буценко - "срібло" та Євген Баранов - "бронзу".

На початок